«Skam» setter nye rekorder: 960.000 unike brukere på nettsidene forrige uke

De små daglige oppdateringene når langt flere enn hver enkelt episode.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Ungdomsserien «Skam» på NRK satte ny rekord forrige uke, med 960.000 unike brukere på seriens hjemmeside.

Serieskaperne legger ut små oppdateringer på hjemmesiden nesten hver dag. Oppdateringene kan være deler av ukens kommende episode, men også småting som ikke kommer med i episodene, slik som tekstmeldinger og instagrambilder sendt mellom seriens hovedpersoner.

Seerne kan også kommentere på oppdateringene.

– Vi ser at det får unge mennesker til å diskutere en tematikk som seksuelle overgrep som de kanskje ikke vanligvis går inn i, sier redaksjonssjef Håkon Moslet til VG.

Ferske seertall for sesong 2 viser at så langt har hver episode blitt sett av 442.000 i snitt. Samtidig opplever NRK at antall seere for sesong 1 har mer enn doblet seg etter at sesong 2 ble sluppet.

– Under mediedagene i Bergen tidligere i måneden, var det mye snakk om og omtale av «Skam», og det resulterte igjen i at flere gikk inn og så på serien, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Medieviter Gry Rustad ved Universitetet i Oslo påpeker at seertallene som «Skam» oppnår på nett vanligvis er forbeholdt de store, tunge NRK-satsingene som «Kampen om tungtvannet» og «Mammon»

.

Powered by Labrador CMS