Gunnar Stavrum svarer på to innlegg fra Trygve Aas Olsen.

Debatt

Trygve Aas Olsen blir som en fagmedarbeider ved Tilsynet for høy moral

- Det er rent for mye sex i verden, og fagmedarbeider Trygve Aas Olsen ved Institutt for journalistikk skyr ingen utfordringer for å jobbe seg gjennom stoffet, skriver Gunnar Stavrum.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • GUNNAR STAVRUM, sjefredaktør og direktør for Nettavisen

 

En milelang artikkel i Medier24 var resultatet etter at Trygve Aas Olsen møysommelig hadde arbeidet seg gjennom artikler produsert over flere år hos Side2, Side3, bloggeren Mina Bai og en Amedia-avis.

Til tross for at bare en av de rundt 25 artiklene var produsert i Nettavisen, valgte Aas Olsen å henge sin raljering på Nettavisen. Det ble han fortjent nok arrestert for av Side3-redaktør Lars Wærstad.

De som har fulgt med, har fått med seg at Side2, Side3 og blogg.no ble overtatt av Egmont ved årsskiftet. I en overgangsperiode har Nettavisen en distribusjonsavtale for Egmont-magasinene og bloggerne.

Vi har også en såkalt fri flyt-avtale med Amedia-avisene for utveksling av stoff.

IJs fagmedarbeider bommer fordi han sauser sammen nye og gamle artikler produsert i mange ulike publikasjoner, og skaper et inntrykk av at Nettavisens redaksjon er fullstendig sexfiksert. I sin opphisselse blander han også sammen helt ulike sjangre, og fremstiller dem likt.

En norsk-iransk blogger som skriver om seksualitet, kultur, vold og kjønnsroller blir sauset sammen med en underholdende artikkel på Side3 om seksuelle fetisjer.

Nettavisen har ingen problemer med å forklare hvorfor vi anonymiserer et intervju med en gift kvinne som er prostituert. Vi gjør det selvsagt av hensyn til kvinnen selv og hennes familie, og det følger av elementær presseetikk..

Det er greit at Trygve Aas Olsen er moralsk forarget over at det står så mye om sex, og at han personlig synes enkelte seksuelle fetisjer er rare. Sånn sett blir han nærmest fagmedarbeider for en moderne utgave av Tilsynet for høy moral.

For Nettavisen er sex en naturlig del av livet. I vår publikasjon kan seksualitet kan være lystbetont, men også kontroversielt og vanskelig.

Selvsagt tror vi ikke at prostitusjon er problemfritt. Tvert imot har vi hatt en rekke artikler om negative konsekvenser av prostitusjon.

Vi har også dekket skyggesidene av seksuelitet og maktmisbruk. Sammen med en rekke Amedia-aviser gjennomførte vi for kort tid siden en landsomfattende kartlegging av seksuell trakassering i folks hverdagsliv og publisert et titalls artikler (som selvsagt ikke er med i bildet Trygve Aas Olsen forsøker å tegne).

Det burde være unødvendig å forklare en fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk hvorfor vi driver normal journalistikk (intervjuer en prostituert om hennes liv og erfaringer) eller trykker en blogg fra en modig kvinne som kjemper mot kvinneundertrykking fra moralens voktere.

 

  • PS: På Facebook titulerte jeg Trygve Aas Olsen som fagansvarlig ved Institutt for journalistikk. Beklager, jeg burde visst bedre.
Powered by Labrador CMS