I helga mottok vi den triste beskjeden om at vår gode venn og kollega Gunnar Grimstveit har gått bort. Selv om dette dessverre var en ventet nyhet, så var det en tung melding å få for alle oss i NRK Buskerud.

Stemmen fra Hallingdal har stilnet

«Vi lyser fred over Gunnar Grimstveit sitt minne», skriver distriktsredaktør Chris Carlsen i NRK Buskerud.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Gunnar var utdannet lærer og jobbet som lærer de første årene av yrkeslivet. Så begynte han som journalist i Hallingdølen i 1985, var innom Drammens Tidende, før han ble ansatt i NRK i 1999.

Gunnar jobbet ved lokalkontoret på Ål og var vår mann i dalen. Gunnar var stemmen fra Hallingdal. Gunnar kjente alle, og alle kjente ham. Jeg har sjelden møtt en så blid og positiv person som Gunnar. Han var alltid i godt humør og hadde alltid noe fint å si til alle.

Gunnar var en godt likt kollega som vi alle satte stor pris på. En det var lett å snakke med. Han elsket å snakke med vanlige folk om vanlige ting. Og folk likte å snakke med Gunnar. Han var en mester på direkterapporter på radio.

Det siste året ble tøft med mye motgang og alvorlig sykdom. Vi kollegene var bekymret for Gunnar og tenkte mye på ham. Selv var han optimist, som vanlig. Gunnar nektet å gi seg, han ønsket å kjempe og var positiv.

Gunnar etterlater seg et stort tomrom og vil bli savnet i redaksjonen. Heldigvis lever minnene og historiene videre. Og de gode historiene er det mange av. Gunnar sin lett gjenkjennelige og smittsomme latter husker vi også godt. 

Nå har stemmen fra Hallingdal stilnet. Våre tanker går til Gunnars nærmeste.

Vi lyser fred over Gunnar Grimstveit sitt minne.

Chris Carlsen, redaktør NRK Buskerud

Powered by Labrador CMS