Salamatu «Sally» Kamara, her ved en tidligere anledning.
Salamatu «Sally» Kamara, her ved en tidligere anledning.

Tidligere NRK-profil nektet adgang på fly på grunn av rullestol

Den eneste utveien hun så, var å lyve for å få lov til å reise med flyet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere programleder og NRK-profil Salamatu «Sally» Kamara (27) møtte på problemer da hun skulle fly fra Gardermoen til Bergen lufthavn fredag for å delta på Gullruten, der hun var nominert til tre priser, skriver VG.

– Damen i skranken spurte om jeg reiser alene, og det gjorde jeg jo. Da fikk jeg plutselig ikke lov til å gå på flyet, sier Kamara til VG.

Den tidligere NRK-profilen - nå aktivist - har nedsatt funksjonsevne og har sittet i rullestol siden treårsalderen.

Kamara forteller til avisen at opplevelsen var skamfull, og at hun ble sint og skuffet. For å komme seg med på flyet så hun ingen annen utvei enn å lyve.

– Jeg sa jeg faktisk kan gå, bare ikke så langt, for da blir jeg veldig sliten. Da var det plutselig i orden! Jeg så måtte bare juge, jeg kunne jo ikke gå glipp av Gullruten.

Norwegian skriver i mail til VG at rullestolbrukere som ikke oppfyller enkelte reisekrav, ikke kan reise alene på grunn av sikkerheten. De beklager Kamaras opplevelse.

I mars ble det kjent at NRK Super-profilen sluttet i NRK. Hun har ved flere anledninger vært en tydelig stemme for mer mangfold i mediebransjen.

Vel fremme i Bergen, stakk Kamara av med Gullruten-seier i kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram, med programmet «Et hav av muligheter».

Powered by Labrador CMS