Brundtland og intern maktkamp i Arbeiderpartiet blir TV-drama

Med et budsjett på hele 136 millioner kroner blir nå historien om Gro Harlem Brundtland og Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet fortalt i en ny dramaserie på NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne uken mottok storsatsingen et tilskudd på ti millioner kroner fra Norsk filminstitutt (NFI).

Det er ennå ikke kjent hvem som skal gestalte rollen som Brundtland i TV-serien, som har fått navnet «Makta».

– En dramaserie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse. Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen, heter det i beskrivelsen av storsatsingen.

Serien har et totalbudsjett på 136,3 millioner kroner, ifølge NFI.

 

12 episoder med partidrama

«Over 12 episoder skal hun redde partiet som holder på å smuldre opp i maktkamper. Hva må hun gjøre for å få det til? Med sterke krefter bak serien og en imponerende rekke regissører skal serien bringe nordmenn tettere på mennesket Gro og hennes partifeller på vei til statsministerskapet», skriver NFI-konsulent Anne Sørensen om serien.

Det er Motlys AS som skal produsere «Makta», som er skrevet av Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue. Fasting står blant annet bak TV-suksessen «Heimebane».

 

– Inspirert av «The Crown»

TV-serien skal sendes på NRK, og innspillingen skal starte høsten 2021, ifølge Dagsavisen.

– Vi er kjent med ideen og ble kontaktet av serieskaperne på et tidlig tidspunkt, sier Brundtlands rådgiver, Jon Mørland, til avisen.

– Ideen virket inspirert av «The Crown», sier Mørland, som legger til at Brundtland ikke er offisielt involvert i prosjektet.

Brundtland ble i 1981 Norges første kvinnelige statsminister og hadde vervet i tre perioder: fra februar til oktober 1981, 1986–1989 og 1990–1996.

Powered by Labrador CMS