Gro Hammerseng-Edin blir sports­kommentator i TV 2

– Drømmejobben.

Publisert

TV 2 utlyste rollen som sportskommentator rett over nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater, skriver TV 2 i en melding. Nå har valget falt på håndballprofilen Gro Hammerseng-Edin.

- Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er fornøyd med ansettelsen.

- Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Hammerseng-Edin har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag. Etter spillerkarrieren har hun bred erfaring innenfor formidling i ulike former som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

- Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier hun.

Hun begynner i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen. Hammserseng-Edin vil også jobbe tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.

– Jeg ser frem til å delta i debatten og jeg vet at temaer som mangfold, maktstrukturer, likeverd, folkehelse, frivillighet, etiske gråsoner, samfunnsansvar, homohets og rasisme i idretten vekker umiddelbart engasjement hos meg. Samtidig er jeg veldig klar for å utvide perspektivet mitt, være nysgjerrig og leve med i det som skjer i idretten og i ordskiftet, sier hun.

Powered by Labrador CMS