TV 2 setter av 2 millioner kroner til mer undersøkende journalistikk. - Viktig å stimulere til graving

Ny pott alle kan søke på - for å komme seg ut av turnus og få ekstra midler til å gjennomføre prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er aldri fornøyd, og vi graver aldri så mye som vi kunne ønsket. Det er tidspress, realtidsjournalistikken tar mer tid og krefter enn før. Vi må jakte på nye inntekter, og så videre.

- Da er det viktig å stimulere til dette, for vi ønsker mer graving. Og gir alle en mulighet til å komme med spennende ideer og prosjekter, sier TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

Redaksjonen har derfor satt av 2 millioner kroner internt som journalister kan søke på og få tildelt en sum utenfor vanlige budsjetter, til å gjennomført gode prosjekter.

Og ikke minst: Komme seg ut av turnus og jobbe konsentrert med prosjektet.

- Mange går tøffe og krevende turnuser, med natt og nyhetsdesk. Her er det en mulighet for å komme med en idé og et prosjekt som gjør at man blir fritatt for turnus, og kan bruke den tida det tar for å grave seg dypt ned i et prosjekt, legger han til.

Ikke første gang

TV 2 som andre store redaksjoner forbereder seg i disse tider på å dra til Tønsberg og SKUP-konferansen fredag.

Der har mediehuset denne gang tre påmeldte prosjekter, der målet naturlig nok er å vinne heder og ære. Senest i 2011 tok TV 2 både diplom og hovedprisen; for henholdsvis Ambassadesaken og Eldrebløffen.

Årsæther sier at man jevnlig kjører tiltak for kompetanseheving, dokumentarskoler og stimulerer til graving gjennom å stille midler til disposisjon - som man nå har gjort.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Så får vi se hvor mange søknader som kommer inn. Fristen er god, helt til 1. juni, sier Årsæther.

LES MER - mens det nærmer seg SKUP, kan du lese noen av våre saker til oppvarming før konferansen: 

- Det er nyheter som er trafikkdrivende

TV 2 er som kjent i en prosess med staten og forhandlinger om ny kommersiell allmennkringkasteravtale - som blant annet handler om å sende nyheter. Da er kanskje dette en ekstra god tid for et slikt signal om mer kritisk og undersøkende journalistikk?

- Joda, men vi lager mye viktig journalistikk og det vet politikerne uansett. Dette handler ikke om avtalen med staten, men om det vi skal gjøre uavhengig av det, sier Årsæther.

- TV 2 får tidvis også kritikk for at det er mye underholdning og virale saker på nett. Er det viktig for dere å «møte» den kritikken med mer tung nyhetsjournalistikk?

- Tja, jeg er ikke helt enig i det første. Når det kommer til trafikk på TV2.no, så er det nyheter og ikke underholdning som drar trafikk. Det er nyheter som er motoren, sier nyhetsredaktøren.

- Og vi har selvsagt satt som forutsetning for disse midlene at det skal være et prosjekt som egner seg for publisering på alle plattformer, legger han til.

Powered by Labrador CMS