NRK i Nord-Norge satser på undersøkende journalistikk: Tre distriktskontor etablerer en felles gravegruppe

– Vi ønsker i større grad å sette dagsorden fra nord nasjonalt, sier regionredaktør Anders Opdahl i NRK Nord.

Publisert Sist oppdatert

Det er de tre distriktskontorene i Nordland, Troms og Finnmark, samt NRK Sapmi som går sammen om å  etablere en felles gruppe med journalister som skal jobbe med dybde og dagsordensettende journalistikk det neste halve året, opplyser NRK i en pressemelding.

– Dette er et av flere bidrag vi gjør for å svare på NRKs overordnede strategi. Vi ønsker i større grad å sette dagsorden fra nord nasjonalt, og da tror vi det er klokt å sette deler av dette inn i en struktur, som får et særskilt ansvar for å belyse større problemstillinger, skriver regionredaktør i NRK, Anders Opdahl i pressemeldingen.

– Dette kommer i tillegg til at vi på alle distriktskontorer, jobber systematisk for å levere høy kvalitet og stor grad av vesentlighet på alle plattformer, fortsetter han.

De opplyser at NRK-redaksjonene i nord tidligere har samarbeidet i kortere perioder om undersøkende journalistikk, men nå blir samarbeidet mer formalisert i direkte linje til regionredaktør Opdahl. Den nye gruppa har fått navnet PÅ, og starter opp arbeidet fra og med i dag.

I pressemeldingen skriver NRK at den nye satsingen skal ledes av vaktsjef og reporter Adrian Dahl Johansen i NRK Nordland.  I tillegg skal Eirik Hind Sveen fra NRK Troms og Amund Trellevik fra NRK Finnmark, samt en journalist fra NRK Sapmi jobbe i PÅ-gruppa.

– Vi har fått en unik mulighet til å fordype oss i saksfelt som vi til vanlig ikke får tid til i en travel nyhetshverdag.  Vi skal være "på" de sakene som krever mer systematisk arbeid enn man av og til klarer å prioritere i den daglige driften i redaksjonene, skriver vaktsjef Adrian Dahl Johansen i pressemeldingen.

– Målet med arbeidet er å sette norsk og nordnorsk dagsorden, men også å fortelle de sterke historiene som berører NRKs lesere, lyttere og seere, avslutter han.

Powered by Labrador CMS