Flere av Googles tjenester var nede - Amedia-avisene ble rammet

Gmail, Google Drive og YouTube lå nede.

Publisert

Flere av Googles tjenester, blant dem Gmail, Google Drive og YouTube var nede mandag formiddag og tidlig ettermiddag. Det er ikke kjent hva problemene skyldes, men de fleste tjeneste skal nå være oppe igjen, melder NTB.

De tekniske problemene skapte trøbbel også for mediehusene. 

Blant dem er Amedia, bekrefter utviklingsdirektør Jostein Larsen Østring.

– Vi har mange systemer som snakker med Google. Både publiseringsverktøyet vårt, Cue og e-postkontoene våre er knyttet opp mot dem, så jeg kan bekrefte at vi er berørt på flere områder akkurat nå, sier Larsen Østring til Medier24.

– Hva gjør avisene deres frem til problemet er løst?

– En del av avisene publiserer ting i et livestudio som ikke har den samme avhengigheten til Google, sier han.

Også en rekke av Googles andre tjenester har meldt om problemer.

På sine servicesider meldte Google at de hadde problemer hos en majoritet av sine brukere. Klokken 13.51 melder de at tjenestene er tilbake for de aller fleste brukere.

Ifølge nettsiden downdetector.com skjøt antallet rapporter om problemer med Googles tjenester i været rett etter klokken 12.30 mandag.

Problemene ser ut til å gjelde for hele verden, men det er flest rapporterte feilmeldinger i Europa, ifølge tjenestens kart.

For YouTube var det en snakk om over 130.000 rapporter i 13-tiden, og for Gmail var det også mange titusen problemer meldt inn. Også google.com har vært nede.

Hos Gmail var det flest feilmeldinger som gjelder innlogging, mens det ser ut til at problemet hos YouTube i hovedsak gjaldt bruk av nettsiden og muligheten til å se videoer.

Utviklingsdirektør Jostein Larsen Østring bekrefter at Amedia-avisene sliter med Google-trøbbel.
Utviklingsdirektør Jostein Larsen Østring bekrefter at Amedia-avisene sliter med Google-trøbbel.
Powered by Labrador CMS