Google.
Google.

Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin var de mest populære Google-søkene i Norge i 2017

Danskene søkte mest på død og SKAM. Dette søkte nordmenn på i år.

Publisert

Hvert år lager Google lister over de mest populære søkene. Disse søkene forteller en god del om hva folk flest er opptatt av i året som gikk.

Når det er stortingsvalg preger det alltid listene over mest populære søk. Toppsøket i 2017, det vil si det som økte mest, var «valgomat», heter det i pressemeldingen fra Google.

Selskapet melder videre at det ble skrevet mye om sperregrensen, og hvilke partier som kunne falle under eller krype over, og «hva er sperrefrist» er det nest mest populære «hva er…»-søket i 2017. På andreplass over «hvordan»-søkene kommer «hvordan stemme».

 

AP «større» enn H

Den eneste politikeren på 5-på topplisten over norske kvinner og menn er Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet kommer også rett foran Høyre på hovedlisten til Google.

Samtidig som Bitcoin-kursen har skutt i været har nordmenns interesse for kryptovalutaen økt, og i 2017 har Google både sett en stor økning i søkene på «hva er bitcoin» og «hvordan kjøpe bitcoin». I relaterte valuta-nyheter kommer «nye sedler» inn på plass nummer sju over nyheter nordmenn var opptatt av i 2017.

På feltet nyheter troner imidlertid orkanen Irma.

 

«Skam» i Danmark

I Danmark var man mest opptatt av å søke på ordet død. Ubåtsaken, døde kunstnere og den onde klovnen i filmen «It» tronet på toppen over danskenes Google søk.

Den norske tv-serien «Skam» ligger på en solid annenplass etter søket «It» både når det gjaldt generelle søk og på søk om kultur og underholdning.

Også i Danmark ble det flittig søkt på leketøyet spinner, som havnet på søkeplass tre.

Powered by Labrador CMS