Bilder og privat informasjon kan være bare et Google-søk unna. Mange opplever at det ligger privat informasjon ute, som de helst skulle sett at var fjernet.
Bilder og privat informasjon kan være bare et Google-søk unna. Mange opplever at det ligger privat informasjon ute, som de helst skulle sett at var fjernet.

Ferske tall: 1 av 4 unge voksne vil ha bilder eller info fjernet fra nett

Det er en oppgang på fra i fjor, viser en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av forsikringsselskapet Codan.

Publisert

23 prosent av unge mellom 18 og 29 år opplever at det ligger søkbare bilder eller informasjon om dem på nettet som de helst vil ha fjernet, skriver forsikringsselskapet Codan i en pressemelding. 

De har fått Norstat til å gjennomføre en undersøkelse om temaet på vegne av dem. De gjennomførte samme undersøkelse i fjor, da var det 18 prosent som svarte det samme, ifølge meldingen. Det er altså en oppgang på fem prosentpoeng fra i fjor. 

– Dette er alvorlig. Når vi vet at datakriminalitet er den formen for kriminalitet som flest nordmenn blir utsatt for, er det urovekkende at så mange unge mennesker opplever at de har privat informasjon ute på nettet, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring i pressemeldingen. 

Bjarte Malmedal i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) sier i den samme pressemeldingen at det høye antallet unge voksne som ønsker å fjerne bilder eller annen informasjon fra nettet om seg selv, kan ha sammenheng med høyt aktivitetsnivå, blant annet i sosiale medier. 

– Svært mange unge bruker bildetjenester mye. Et generelt råd er å forsøke å se for seg hvordan det en legger ut eventuelt kan bli misbrukt, eller om man senere kan komme til å angre på det. Men slike ting kan være vanskelig å se for seg på forhånd, sier seniorrådgiver Bjarte Malmedal i NorSIS i meldingen. 

Powered by Labrador CMS