NRK på Marienlyst i Oslo.

NRK-journalist ble utestengt fra Google

Hadde bokmanus og helsedokumenter liggende på stengt Google-konto.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK-journalist Elin Killie Martinsen ble utestengt fra Google, og mistet tilgang til både et bokmanus og viktige helse- og reisedokumenter. Det skriver Aftenposten.

I november ble Martinsen logget ut av Google-kontoen sin. Da hun forsøkte å logge inn igjen, fikk hun beskjed om at kontoen var deaktivert.

Da hun tok kontakt med Google fikk hun beskjed om at kontoen var sperret grunnet mulig skadelig innhold på kontoen, uten at hun fikk vite hva det dreide seg om.

– Jeg har jo ikke gjort dette. Og så tenker jeg: Hva kan jeg ha gjort? Jeg konkluderer med at jeg uansett ikke kan ha gjort noe som skal rettferdiggjøre at denne avgjørelsen ble tatt, sier Martinsen til Aftenposten.

På Google-kontoen lå det klart et bokmanus. Hun manglet bare et lite avslutningskapittel før hun skulle sende det av gårde til et forlag.

Bokmanuset handler om en dramatisk periode i Martinsens liv, fra en tid da hun lå flere måneder på sykehus.

– På en måte er dokumentet hukommelsen min over en veldig viktig epoke i livet mitt. Der ligger det ting jeg fort kan glemme. Det er veldig trist. Og det er provoserende at Google kan ta fra meg dette på en så lettvint måte.

Siden 3. november har Martinsen hver dag kontaktet Google for å få åpnet kontoen uten hell. Etter at Aftenposten startet arbeidet med saken, ble plutselig kontoen åpnet, uten begrunnelse.

I en e-post til Aftenposten skriver Martine Bakkeng i Trigger følgende på vegne av Google Norge:

«Etter en nøye vurdering er kontoen blitt gjenopprettet. Brukeren er informert direkte. Google kommenterer ikke konkrete enkelttilfeller. De har derfor ikke noen ytterligere kommentar om denne saken.»

Powered by Labrador CMS