Google truer med å kutte nyheter i New Zealand på grunn av ny lov

Google mener at loven vil skade mindre aktører i mediebransjen.

Publisert

Google har varslet at selskapet vil slutte å lenke til nyhetsartikler fra New Zealand dersom regjeringen vedtar en ny lov som krever at teknologigiganter betaler for nyhetsinnhold. Det skriver Reuters. 

Den newzealandske regjeringen kunngjorde i juli at de vil fortsette med et lovforslag som sikrer rettferdig inntektsfordeling mellom digitale plattformer og nyhetsmedier.  Loven skal krevet at Google og Facebook må betale newzealandske medieselskaper for det lokale nyhetsinnholdet som vises på feedene deres. Lovforslaget bygger på et lignende lovverk som ble innført i Australia i 2021, og skapte mye kontroverser. 

Google New Zealands landssjef, Caroline Rainsford, uttalte at loven i sin nåværende form vil tvinge Google til å gjøre store endringer.

– Vi vil bli nødt til å slutte å lenke til nyhetsinnhold på Google-søk, Google News og Discover i New Zealand, og avslutte våre nåværende kommersielle avtaler med newzealandske nyhetspublisister, sa Rainsford i et blogginnlegg.

Google mener at loven vil skade mindre aktører i mediebransjen og at de økonomiske konsekvensene er uforutsigbare. Samtidig bekrefter medieminister Paul Goldsmith at de fortsatt er i en konsultasjonsfase og vil kunngjøre beslutninger etter hvert som lovforslaget utvikles.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS