Deler av teamet som har utviklet VGs nye produkt for stemmestyrte assistenter: UX designer Lucas Cueni (Product & Tech), forretningsutvikler Hedda Heldal (VG), UX-researcher Veronica Heltne (Product & Tech) og prosjektleder Anders Grimstad (Schibsteds trendteam).
Deler av teamet som har utviklet VGs nye produkt for stemmestyrte assistenter: UX designer Lucas Cueni (Product & Tech), forretningsutvikler Hedda Heldal (VG), UX-researcher Veronica Heltne (Product & Tech) og prosjektleder Anders Grimstad (Schibsteds trendteam).

«Hey Google, kan jeg få snakke med VG?» Ja, det kan du faktisk - for i dag lanseres nyhets­tjenesten på norsk

Nå har Google lansert appen Google Assistant på norsk - og VG er på plass med ferske nyheter. Nå kommer også NRK, SOL og mange flere på banen.

Publisert

Etter flere år på andre språk, lanseres Googles stemmestyrte assistent på norsk, men foreløpig kun på mobiltelefoner i Norge.

Etter hvert begynner det også i smarthøyttaleren Home. 

Tirsdag ble det klart at VG begynner å produsere innhold til tjenesten fra i dag, men også mediehus som SOL og NRK har varslet at de begynner.

- For oss er stemmestyring et nytt grensesnitt som forløses. Veien til nyheter blir enda enklere når du bare trenger å si hva du vil ha, sier digitalredaktør Ola Stenberg i VG i en melding og fortsetter:

- Tenk på når du står opp. De fleste går i dusjen, en halvtime VG av naturlige årsaker ikke har vært en del av. Men nå kan vi faktisk for første gang gi deg nyheter også der. Stemmestyrte assistenter åpner mulighetsrom hvor vi aldri tidligere har kunne gi deg noe, sier han.

I USA har hvert femte hjem allerede en smarthøyttaler.  Både Google, Apple og Amazon kjemper om å vinne kampen om å tilby den beste stemmestyrte assistenten, som kan hjelpe deg med mange av hverdagens utfordringer.

Hey, VG!

Stemmestyrte assistenter forstår muntlig tale - og kommuniserer med brukeren som i en vanlig samtale.

Google Assistant kan også spille av VGs podkaster - og rett rundt hjørnet er sportsresultater.

I denne omgang er tjenesten som omtalt tilgjengelig både på iOS (som en app i App Store) og Android-telefoner.. Men Assistant på norsk vil snart også bli tilgjengelig på Google Home-apparatene. Kanskje allerede til jul.

VGs nyhetstjeneste på Google Assistant startes med en helt normal samtale.

“Hey Google, kan jeg få snakke med VG?”

“Hei, god morgen! Velkommen til VG!”

Deretter får brukeren en kort forklaring før en datastemme leser opp de siste nyhetene fra VG.  Planen videre er at brukeren ved hjelp av en enkel dialog kan styre tjenesten. Nyhetene i den første Google Assistant-tjenesten hentes fra Nyhetsdøgnet på VG.no, opplyser avisen.

Powered by Labrador CMS