Podkast

MediaPuls 234: OK, Google! Snart kan du snakke norsk til din talestyrte assistent

Google Home kommer på norsk før sommerferien.

Publisert

Vi roper ikke «revolusjon» ennå, men uansett hva du jobber med, bør du være våken på det som skjer nå som Google Home er på vei til Norge. Du bør ha en formening om hvilke muligheter som åpner seg. For øyeblikket er det ingen norske aktører på banen, men dette vil raskt forandres. Gjør deg klar til å ta en posisjon.

ParrotPlay, ikke Pirate Bay

I teknologihovedstaden Trondheim har et nytt selskap skrudd sammen det de selv mener er “verdens råeste TV- og strømmeguide”. ParrotPlay er navnet på den nye strømmeportalen som har mål om å samle alle dine og mine strømmetjenester ett sted. Innovasjon Norge går inn med nær 3 millioner kroner i 2018. Og Adresseavisen bidrar også med både midler og ressurser. 

Google Home på norsk før sommerferien

Har du ikke kjøpt deg en Google Home allerede, bør du gjøre det nå. Om ikke annet for lære deg å kjenne og forstå hva talestyrte assistenter kan bety for deg og din virksomhet fremover. Forstå hvilke utfordringer og muligheter som kan dukke opp når Google lanserer Google Home i Norge – på norsk. Google tar sikte på å utvide fra åtte språk til mer enn 30 språk i løpet av året. Og du skal også kunne snakke forskjellige språk til den uten å måtte endre i innstillingene. I praksis betyr det her at konkurransen er i ferd med å tilspisse seg og at utviklingen med «voice-first» vil nå Norge mye raskere enn det vi først antok. I stedet for å snakke om høytsvevende om usikre fremtidsscenarier, ser vi nærmere på noen tips og råd for hva bedrifter bør tenke på nå i 2018.

Sosiale medier siden sist:

  • Facebook planlegger å samle AR, VR og nyhetsfeeden din med 3D-poster 
  • YouTube har fått nok av konspiratøren Alex Jones og kanalen hans Infowars
  • Snapchat-sjef Evan Spiegel mottok 5 milliarder kroner i lønn og bonuser i 2017
  • RuneErKul vokste mest blant “topplederne” på Instagram etter kritikken fra Arbeidsnytt.no
  • Facebook har ’glemt’ falske nyheter når det kommer til falske statusoppdateringer, bilder og videoer

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS