Avtroppende og påtroppende: Martin Huseby Jensen gir seg som redaktør for Journalisten. Glenn Slydal Johansen blir konstituert fra 1. mars. Bildet er fra Fagpressens prisfest våren 2016.
Avtroppende og påtroppende: Martin Huseby Jensen gir seg som redaktør for Journalisten. Glenn Slydal Johansen blir konstituert fra 1. mars. Bildet er fra Fagpressens prisfest våren 2016.

Intern konstituering i Journalisten: Glenn Slydal Johansen (37) overtar som redaktør denne uka

NJ har også startet jakten på fagbladets permanente leder - og den konstituerte redaktøren antyder at han er blant kandidatene.

Publisert

Forrige uke ble det kjent at Martin Huseby Jensen (43) går av som redaktør for Journalisten, et halvt års tid etter at han ble fast ansatt og rundt 20 måneder siden han ble konstituert i juli 2016.

Huseby Jensen har sin siste arbeidsdag allerede onsdag denne uka, og uttalte forrige uke at han nå skal studere og fullføre en masteroppgave. 

Før helga kom også stillingsannonsen hvor Norsk Journalistlag søker ny redaktør for fagbladet. Fram til den prosessen er i mål, blir det intern konstituering av redaktør, opplyser styreleder Katrine Strøm: 

- Styret ber Glenn Slydal Johansen om å bli konstituert, og det har han sagt ja til, sier hun. 

37-åringen har jobbet i Journalisten siden 2011. Han har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo, har studert ved McGill University i Canada og tok i fjor også et studie i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI. 

Redaktørjakt for andre gang på ett år

- Hvor lenge vil denne konstitueringen vare?

- Vi ønsker selvsagt tiltredelse snarest mulig, men vi vet jo at folk kan befinne seg i jobber som det tar litt tid å slutte i. Dette er vi uansett godt rustet for, sier Strøm. 

Før helga lyste NJ ut stillingen som ansvarlig redaktør i Journalisten med søknadsfrist 18. mars - altså en ukes tid før påske. 

- Hva ser dere etter i en ny redaktør?

- Det har vi skrevet ganske utførlig i stillingsannonsen: Vi skal ha en god leder for Journalisten som kan ta fagbladet videre. Så har vi et sett med kriterier, som er ganske nære det vi søkte etter forrige gang, sier styreleder Katrine Strøm. 

Det er under ett år siden Journalisten sist lyste ut stillingen som ansvarlig redaktør. Helge Øgrim gikk av sommeren 2016, og da ble Martin Huseby Jensen konstituert til høsten 2017. I fjor vår ble stillingen lyst ut, noe som endte med at Huseby Jensen ble fast ansatt i september. 

Journalisten har siden 2015 formelt vært en avdeling av Norsk Journalistlag, men har et eget styre som ifølge NJ har arbeidsgiveransvar og styrer et eget budsjett for fagbladet. 

- Vil trolig søke på stillingen

Glenn Slydal Johansen bekrefter konstitueringen overfor Medier24, og kommenterer den slik: 

- Jeg sa ja fordi jeg mener jeg både har den nødvendige kompetansen og motivasjonen til å ta på meg den oppgaven, sier 37-åringen. 

- Ser du for deg at du også vil søke på stillingen?

- Jeg ser på redaktørjobben i Journalisten som en spennende jobb. Nå har jeg jobbet i Journalisten i snart sju år, og siden jeg ser på den som noe som ville vært en utfordring for meg, vil jeg trolig søke på stillingen nå som den er lyst ut.

 

 

Powered by Labrador CMS