Marthe Karlson Nielsen (f.v.), Marte Skogstad, Sadug Jones Alfeli, Jesper Holmen Strømstad, Martin Løvberget og Ingeborg Myhrum Sletmoen (sittende) er sommervikarer i Glåmdalen.

Her er Glåmdalens sommervikarer: Den yngste starter snart på videregående

Glåmdalen har hentet inn seks sommervikarer, og senker snittalderen i redaksjonen betraktelig.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 fortsetter å vise frem sommervikarene som holder fortet i større og mindre mediehus i landet de neste ukene.

Glåmdalen har hentet inn seks sommervikarer i alderen 15-25 år i år, og senker snittalderen i avisen betraktelig i sommermånedene.

Glåmdalens nyhetsredaktør Terje Sundby har bare lovord å si om årets sommervikarer - både dem som har vært med som frilansere tidligere, og de som kommer nye i år:

– Vi er veldig godt fornøyde med årets sommervikar-team. De har ulik bakgrunn, men felles for dem alle er at de er entusiastiske, samfunnsorienterte og gjennomføringssterke. Da kommer man langt.

– Jeg er sikker på at alle kan blir svært dyktige journalister i framtida, om de ønsker en karriere i den retningen, sier Sundby.

Her er årets sommervikarer:

Jesper Holmen Strømstad (15)

Jesper Holmen Strømstad fra Austmarka er allerede en dreven frilanser for Glåmdalen, tross sin unge alder, og er tilkallingsvikar ellers i året. Til høsten starter han på videregående, der han skal studere Medieproduksjon.

Ingeborg Myhrum Sletmoen (25)

Ingeborg Myhrum Sletmoen (25) fra Kongsvinger og Øvrebyen har en ganske annen bakgrunn. Hun studerer nemlig til sivilingeniør på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, der hun har ett år igjen av studiene med fokus på holdbar energiteknikk, som svenskene kaller det, eller bærekraft.

Marte-Emilie Skogstad (18)

Marte-Emilie Skogstad fra Kongsvinger begynner snart på tredje året på Sentrum videregående, på linja for kunst, design og arkitektur.

Marthe Karlson Nielsen (20)

Marte Karlson Nielsen studerer journalistikk på Høgskolen Kristiania. Hun har allerede en del erfaring fra mediebransjen, både fra å være med og lage podcasten summa-summarum for bladet Kamille, og fra jobb som frilans for mediebyrået Egemont People.

Sadug Alfeli (20)

Sadug er mer enn gjennomsnittlig opptatt av samfunnsspørsmål. Da er journalistikk ganske nærliggende å velge som yrke. Kongsvingergutten satser på å gå den veien.

Martin Fladeby Løvberget (20)

Martins byline både i avisa og på videoinnslag er det nok mange som har sett allerede. Kongsvingergutten begynte som frilanser i Glåmdalen i 2019, og har jobbet mest med sport. Nå har han sommerjobb som journalist der han jobber med alle typer nyheter, og ikke minst videoproduksjon:

Powered by Labrador CMS