Bestevennene Gisle Gjevestad Agledahl og Line Elvsåshagen kommer på skjermen med hvert sitt nye program i høst. Her fra NRKs høstlansering før sommeren.
Bestevennene Gisle Gjevestad Agledahl og Line Elvsåshagen kommer på skjermen med hvert sitt nye program i høst. Her fra NRKs høstlansering før sommeren.

«Jævla homo»: Nå kommer Gisles serie om hvorfor det fortsatt er vanskelig å være skeiv

TV-premiere på NRK3 mandag - og alle episodene slippes på nett samtidig.

Publisert

I vår fikk en genser med trykket «Jævla homo» overveldende fart i sosiale medier, og senere kom nyheten om at P3-journalist Gisle Gjevestad Agledahl skal lage TV-serie rundt uttrykket.

Nå kommer serien, som er et «personlig, journalistisk prosjekt», ifølge NRK.

Serien har premiere på NRK3 mandag 18. september, og denne gang slipper NRK alle fem episodene på nett samtidig.

I en melding fra NRK sier journalist og programleder Gjevestad Agledahl dette om serien:

- De aller fleste nordmenn har null problemer med skeive, men likevel sier mange at de kan kjenne at noe skurrer når de for eksempel ser to menn kysse.

- Det er nesten så det skurrer for meg også, for vi er jo vokst og med at det er mann og kvinne som hører sammen – se på eventyrene du hørte som liten, filmene som går på kino eller musikken på radioen, sier han.

Gjennom de fem episodene tråkker Gisle inn i en ukjent verden for å få svar på alle spørsmålene han har.

Hvorfor er det fortsatt vanskelig å være skeiv i Norge i 2017? Er det mulig å fri seg fra skammen over å være annerledes?, spør programlederen.

- Det har vært en lang og vanskelig reise. Jeg tror denne tematikken er sausa inn i fordommer og uvitenhet. Det var den i hvert fall for meg. «Jævla homo» er et forsøk på å rydde opp i det, sier Gisle Gjevestad Agledahl.

Powered by Labrador CMS