Sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken under VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken er ferdig.
Sjefredaktør Gard Steiro og nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken under VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken er ferdig.

DN: Sofies advokat utelukker ikke rettslige skritt mot VG

– Dersom man ikke blir enige med motparten, er selvfølgelig rettslige skritt en måte å løse konflikter på, sier Sofies advokat Knut-Asbjørn Solevåg til DN.

Publisert

Dagens Næringsliv (DN) skriver fredag ettermiddag at Sofies advokat, som representerer henne i saken mot VG, ikke utelukker rettslige skritt mot avisa, etter at forhandlingene om en minnelig løsning i Pressens Faglige Utvalg (PFU) ikke har ført fram. 

– Dersom man ikke blir enige med motparten, er selvfølgelig rettslige skritt en måte å løse konflikter på. Men det vil vi se på etter PFUs behandling, sier advokat Knut-Asbjørn Solevåg til DN.

Saken handler om VGs dekning av videoen av at Sofie danser på bar med tidligere nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske. VG har tidligere beklaget sin dekning av saken, og understreket at de er glade for at den er klaget inn til PFU. 

VGs Ola Stenberg sier til DN at de nå forholder seg til at saken er under behandling i PFU, og peker på at deres forhandlinger om minnelig løsning med Sofie og advokaten ikke handler om at de ikke ønsker at saken skal opp til full behandling i utvalget. 

– Dette handler ikke om at vi ikke ønsker klagen behandlet – tvert imot. Vi har håndtert PFU-klagen i henhold til PFUs vedtekter. I vedtektene bes den som er innklaget å søke minnelig ordning med den som klager. Derfor er dette etablert som standard prosedyre i VG, og noe vi gjør i alle PFU-saker, sier Stenberg til DN. 

Powered by Labrador CMS