GD permitterer 16 ansatte: – Har ikke arbeidsoppgaver til alle

Avisen på Lillehammer rammes hardt av koronakrisen.

Publisert

Stadig flere mediebedrifter må permittere ansatte som følge av koronakrisen, og nå er Gudbransdølen Dagningen sist ut blant avishusene og har sendt ut permitteringsvarsel til 16 ansatte, melder avisen selv.

Alle de ansatte hører til salgsavdelingen og digitalbyrået tur.digital. Totalt utgjør permitteringene åtte årsverk, opplyser avisen. 

Foreløpig er det ingen journalister eller fotografer som berøres. 

– Vi står i en spesiell situasjon. På den ene siden er det fullt trøkk i redaksjonen. Det produseres godt med saker, og leserne strømmer til. På den andre siden er det blitt langt roligere enn normalt i reklamemarkedet. Vi har rett og slett ikke arbeidsoppgaver til alle, og ser oss derfor nødt til å sende ut permitteringsvarsler, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør, Tom Martin Kj. Hartviksen til gd.no

– Det har vært gode og konstruktive samtaler med de tillitsvalgte. De opplever jo selv at arbeidsmengden er mindre. Samtidig er vi veldig opptatt av at vi skal være her for kundene våre. Vi ser også tegn til at noen annonsører begynner å røre på seg igjen etter at det første sjokket har lagt seg. Det har derfor ikke vært aktuelt å permittere alle fullt og helt, sier Hartviksen.

Ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen i Gudbrandsdølen Dagningen (GD).
Ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen i Gudbrandsdølen Dagningen (GD).
Powered by Labrador CMS