Ringsaker Blad må spare penger og legger ned ett kontor. Nå samler de redaksjonen i Brumunddal

– Det koster oss for mye å ha to likestilte kontorer slik det er nå, sier redaktør Gaute Freng i Ringsaker Blad.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1935 har Ringsaker Blad hatt Moelv som utgiversted, men med avdeling i Brumunddal. Nå legges sistnevnte kontor ned for å spare penger, skriver Ringsaker Blad på sine nettsider.

– Det koster oss for mye å ha to likestilte kontorer slik det er nå. Vi må foreta noen valg. Derfor reduserer vi blant annet den totale kontorplassen vår, forteller redaktør Gaute Freng til egen avis.

Det er avisa Østlendingen som eier Ringsaker Blad og det var deres styre som vedtok endringen. Redaktøren innrømmer til egen avis at det er krevende.

– Alle som driver lokalaviser i dag vil melde at det foregår store endringer. Hva vi bruker ressurser på og hva vi tjener penger på, endrer seg stadig. Det er både krevende og spennende, forteller Freng.

Endringen vil ikke medføre at noen ansatte mister jobben.

– Vi beholder dagens ressurser. Det er det viktigste. Vårt hovedmål er å lage en god avis for alle i Ringsaker, og være ute blant blant folk. Samtidig styres våre valg ut fra at vi er en kommersiell bedrift som er avhengig av å tjene penger i en hard konkurransesituasjon, sier han til Ringsaker Blad.

Endringen vil tre i kraft fra 2017, opplyser redaktøren.

 

Ringsaker Blad er en avis som blir utgitt i Moelv i Hedmark, og kommer ut i tabloid-format. Avisen er lokalavis for Ringsaker kommune, og kommer ut som morgenavis tre dager i uken.

Avisen ble grunnlagt i 1935 av Hagbart Stokke og Bernhard Steenberg. Grunnleggerne solgte avisen og trykkeriet til Thorolf Larsen som solgte til Østlendingen i 1967. Blant avisens profilerte redaktører nevnes Per Granberg, Ola Gjerstad, Einar Lyngar, Mathias Nilsen, John Holmlund, Frank Øwrewall og dagens redaktør Gaute Freng. Blant norske mediefolk som har arbeidet som unge journalister i Ringsaker Blad nevnes Alf Skjeseth, Knut Lindh og Håkon Moslet.

Opplaget i 2015 var på 6.036.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS