Tore Strømøy

Tore Strømøy ferdig i NRK

NRK og Tore Strømøy avslutter samarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Etter over tre tiår avslutter Tore Strømøy og NRK sitt samarbeid. Strømøy, som er kjent for programmene «Tore på sporet» og «Gåten Agnes», har hatt en avtale med NRK om programleveranser siden 2013. Nå er partene enige om å avslutte denne kontrakten.

Det skriver NRK mandag ettermiddag. NTB meldte om saken først.

– Tore Strømøy har vært en viktig profil for NRK med stor folkelig appell. Nå var det riktig å avslutte samarbeidet, sier Eivind Undrum Jacobsen, regionredaktør i NRK Midt til NRK.

Distriktsredaktør i NRK, Marius Lillelien takker også Strømøy for innsatsen han har lagt ned i NRK.

– Han har i over 30 år satt spor etter seg med mange publikumssuksesser. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Lillelien.

Medier24 har også forsøkt å få et intervju med regionsredaktør Undrum Jacobsen, som henviser til pressevakten.

Pressesjef Ellen Sporstøl viser til de to sitatene i NRKs egen sak, og forteller at de ikke har noen ytterligere kommentar. De ønsker ikke å stille til intervju på nåværende tidspunkt, opplyser hun.

Medier24 har også forsøkt å få en kommentar fra Strømøy, men har foreløpig ikke fått svar.

Grep inn

I forrige uke meldte Medier24 at Tore Strømøy skulle diskutere støyen rundt kongehuset etter Marius Borg Høiby-saken i innringerprogrammet Telefontimen.

NRK valgte senere å droppe temaet, etter at redaksjonsleder May Reppen bestemte at man ikke ar godt nok forberedt.

– Jeg synes vi var for dårlig rigget og hadde for liten tid til å gå gjennom etiske fallgruver i den. Jeg har bedt om at den saken må vi vente med til vi har bedre oversikt, sa Reppen til Medier24 forrige uke.

Strømøy presiserte til Medier24 at hensikten var å diskutere den generelle støyen rundt kongehuset, ikke selve etterforskningen av Høiby.

Stoppet serie

Tore Strømøy var også programleder i den nå avpubliserte serien «Ingen elsker Bamsegutt». NRK fikk kritikk for å ha utelatt å fortelle om en sedelighetsdom fra 1991, samt at NRK ble part i saken. 

Serien ble avpublisert etter bare et par dager på lufta, og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen har beklaget til ofrene fra 1991. Serien har også blitt felt i Pressens Faglige Utvalg.

Dokumentarserien handlet om en norsk mann som var bosatt på Filippinene med sine kone og tenåringssønn. Familien kjempet en kamp for å komme tilbake til Norge.

Under SKUP-konferansen i april i år presenterte Fürst Haugen funnene fra den interne evalueringen. Der tok hun selvkritikk.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS