Redaktør Petter Lønningen i Megafon.
Redaktør Petter Lønningen i Megafon.

Gatemagasinet Megafon legges ned

– Vårt oppdrag er utført, sier redaktør Petter Lønningen i en pressemelding.

Publisert

Gatemagasinet med 12 års tradisjon har sin siste ugave til jul, melder Megafon i en pressemelding.

Redaktør Petter Lønningen stenger dermed sjappa med blandede følelser.

– Tidligere Megafon-redaktør Thomas Anthun Nielsen sa alltid at målet var å bli arbeidsledig – altså at det ikke lenger var behov for oss. Da jeg begynte i Megafon i 2008 hadde jeg aldri trodd at vi ville nå det målet, men nå er vi altså her. Det er derfor med blandede følelser at vi nå annonserer at Juleboken 2019 blir den siste Megafon-utgivelsen, sier Lønningen.

– Helsevesenet, politikerne i Bergen og Nav har gjort en fenomenal jobb. Det er mye lettere å få rusbehandling nå, sosialsatsene har økt, stadig flere får trygdeytelsene de har krav på, MO-sentrene og de ulike lavterskeltiltakene gir selgerne våre meningsfylt innhold i hverdagen. Selgerne våre trenger ikke lenger et gatemagasin på samme måte som da vi startet, utdyper Lønningen.

Salget av Megafon har ifølge pressemeldingen vært nedadgående helt siden kommunens opptrappingsplan for rusfeltet ble iverksatt i 2014/2015.

Mens magasinet opprinnelig var ment som en verdig og lovlig inntekt for mennesker i dyp nød, har det utviklet seg til å bli tilbud for mennesker som ønsker meningsfullt innhold i hverdagen, skriver Megafon.

Megafon har vært et arbeidstreningstilbud i regi av Senter for arbeidslivsforberedelse, og ble startet for å gi økonomisk og sosialt vanskeligstilte en lovlig inntekt.

Powered by Labrador CMS