Det blir mye prat i valgkampen. Her fra partilederdebatten under Arendalsuka for noen uker siden.
Det blir mye prat i valgkampen. Her fra partilederdebatten under Arendalsuka for noen uker siden.

God morgen, og velkommen til Politisk valgminutt! I dag skal vi teste vårt nye konsept med lange, dumme spørsmål og korte svar

Endelig fredag, og dette er dessverre nesten helt sant:

Publisert

- Velkommen, KrF-leder Knut Arild Hareide, til dagens politisk minutt på kanalen P2 minus!

- Takk for det, kjekt å...

- I dag prøver vi altså et nytt konsept hvor vi i løpet av ett minutt skal stille lange og dumme spørsmål, og dere må svare kort.

- Jo, det høres jo...

- Første spørsmål: Det vi alle lurer på og som jeg tror ingen har spurt deg om før, går du til valg for dagens regjering eller en Ap-regjering?

- Kristeleg folkeparti går til valg på vår politi...

- Altså fortsatt intet svar der. Hvem vil du egentlig ha som statsminister?

- Det viktigste for oss er vår politikk, og så får...

- Vi må dessverre videre til neste spørsmål! Hva synes du egentlig om Sylvi Listhaug?

- Jeg synes at hennes måte å kommunisere på er uverdig, og politisk...

- Takk til deg, Hareide! Nå er minuttet over, og vi skal over på neste bolk. Men først det skal vi nevne dagens fire meningsmålinger, hvor snittet av dem vil si at Kristelig Folkeparti går tilbake hele 0,4 prosent. Det vil si at situasjonen virkelig begynner å bli dramatisk for partiet. Men hvordan synes du Hareide klarte seg i dagens debatt, kvinnelig politisk redaktør i religiøs nisjeavis?

- Jeg synes han sliter med å svare godt på de store spørsmålene - som hvem partiet skal samarbeide med etter valget. Det kan skape en usikkerhet hos velgerne. Hareide klarer heller ikke å snakke om politikken sin. Og han ...

(5 minutter senere)

- Takk til deg, kvinnelig politisk redaktør! Da sier vi velkommen til dere, mannlig og monoton politisk kommentator i NRK, og kommentarredaktør som jobber i papiravis og mener noe om alt. Hvordan vil du analysere det vi har hørt de siste minuttene, politisk kommentator?

- Det er klart at jeg deler i stor grad analysen fra forrige taler her. Hun peker på Hareides store problem, som handler om hvem han egentlig skal samarbeide med etter valget. Og dette er spørsmål velgerne blir usikre på. Hareide sliter også med å få fokus på politikken sin. Det er også mange spørsmål ...

(5 minutter senere)

- Det var en interessant analyse av vår første analyse, og det som er helt klart er at dette blir en valgkamp full av spennende politiske analyser. Men tilbake til selve valget - hva er det som kommer til å avgjøre det, redaktør som kan kommentere alle spørsmål?

- Ja, dette kommer til å bli en valgkamp nesten uten like i moderne tid! Vi har nemlig mange partier som kjemper om de samme velgerne. Det er mye vi ikke vet ennå, men det som vi nok kan anse som sikkert er at det partiet som får flest stemmer, vinner valget.

- Det var kloke ord å ta med seg. Takk til alle sammen, og vi høres igjen i morgen til samme tid. Da skal vi diskutere om det er for mye fokus på spillet i årets valgkamp. På gjenhør!

 

  • PS! Dersom noen skulle lure, så er dette altså (et forsøk på) satire.
Powered by Labrador CMS