Gard Steiro om VGs oppfølging av Skarvøy: – Han er også i en veldig vanskelig situasjon

VG-redaktøren er tydelig preget av de siste dagenes hendelser og forteller at Skarvøy blir ivaretatt av ledelsen og de tillitsvalgte.

Publisert

Torsdag kveld møter Medier24 en tydelig preget VG-redaktør Gard Steiro foran VG-huset i Akersgata.

Både onsdag kveld og torsdag har VG-ledelsen vært samlet i møter, for å diskutere oppfølgingen av TV 2s avsløring onsdag, hvor det kommer krass kritikk mot både VG og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy fra kvinnen som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo.  – Hvordan har de interne oppvaskmøtene vært hos dere i dag?  – Jeg vil ikke kalle det oppvaskmøter. Det er møter hvor vi sitter i dypt alvor og går gjennom det som har skjedd. Det er tunge møter og jeg tror vi alle er preget av det som har skjedd, sier han til Medier24. 

Han erkjenner at det har blitt gjort feil i saken, og at han er ansvarlig for at saken ble publisert. 

– Oppriktig lei meg

Han forteller at han er oppriktig lei seg for at Sofie (27) har hatt en negativ opplevelse med VG i denne saken.  – Den gjorde inntrykk på meg. Det var sterkt å se henne snakke om dette, og jeg er oppriktig lei meg for den opplevelsen hun har hatt i denne saken, sier han. 

– Hvordan har din kontakt vært med henne etter publiseringen av denne saken? 

– Jeg hadde kontakt med henne etter at NRK publiserte sin versjon av saken, og så en telefonsamtale etterpå. I ettertid er det andre i VG som har stått for den kontakten, sier han. 

– Riktig at han har jobbet til nå

Torsdag ettermiddag bekreftet VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken overfor DN at Skarvøy ikke lenger jobber med egne saker. 

– Har det vært riktig at Skarvøy har jobbet med egne saker etter publiseringen av denne saken?  – Det mener jeg at det har vært riktig at han gjorde. Han har bidratt til evalueringen, vi har gått gjennom den og nå når situasjonen er som den er, så er det vanskelig, eller helt umulig, for han å jobbe med journalistikk og vi trenger at han bruker all sin tid på evalueringen, sier Steiro. 

Han forteller at Skarvøy blir ivaretatt av tillitsvalgte og sine nærmeste ledere, selv om det er krevende.  – Vi jobber med å ta vare på han. Det gjør lederne hans, det gjør vi og det gjør de tillitsvalgte. Han er også i en veldig vanskelig situasjon, understreker Steiro. 

Se videointervju med Steiro her: 

Powered by Labrador CMS