Utviklingsredaktør Ola Stenberg i VG
Utviklingsredaktør Ola Stenberg i VG

Hvem blir ny utviklings­redaktør i VG etter Ola Stenberg? Her er 11 navn vi tror Steiro bør se på

Sterke navn fra blant annet NHST, Amedia og NRK på lista.

Publisert

VG kan plukke fra øverste hylle når de nå skal finne en erstatter for utviklingsredaktør Ola Stenberg, som går over i en ny rolle som produktdirektør i VG.

Jobben handler i all hovedsak om å lede den digitale utviklingen i VG gjennom innovasjon og nye journalistiske løsninger, for å nevne noe.

– Jeg leter etter en person som kan videreutvikle VG sin journalistikk sammen med de andre redaktørene, som kan sørge for at vi holder oss i front i den digitale utviklingen, som løfter oss på verktøy innen historiefortelling – og som bidrar til å forsterke oss i vår produksjon, sier sjefredaktør Gard Steiro i VG til M24.

Sjefredaktør og administerende direktør Gard Steiro i VG.
Sjefredaktør og administerende direktør Gard Steiro i VG.

– Har du noen navn på blokka?

– Det kan hende.

– Hvem da?

– Det kan jeg selvfølgelig ikke svare på, men jeg ser fram til å lese Medier24s analyse, ler han.

Steiro forteller at det ikke er noe ønskelig at ansettelsen strekker langt ut i tid – og at han håper det er på plass i løpet av sensommeren.

– Hvilke kvalifikasjoner ser du etter i den nye redaktøren?

– Du må ha journalistiske evner og erfaring, være en god leder og ha demonstrert at du forstår den teknologiske utviklingen. Man må være oppdatert på trender og tolke de inn i det norske landskapet og inn i VGs produktportefølje. Man må være kreativ og sterk journalistisk med en god gjennomføringskraft, sier han.

Medier24 har snakket med en rekke personer i og rundt VG for å finne ut hvem som kan være aktuelle kandidater. Basert på bransjekunnskap og dialog med kilder, presenterer vi en liste over noen kandidater vi tror kan være aktuelle i stillingen. 

Her er kandidater – i alfabetisk rekkefølge:

Eirik Hammersmark Winsnes (36)

Utviklingsredaktør i Aftenposten.

36-åringen fra Trondheim har gjort seg bemerket utover i Schibsted-systemet for sine egenskaper som utviklingsredaktør i Aftenposten, hvor han har ledet en svært omfattende digital operasjon. Etter tre år i stillingen taler resultatene for seg selv og flere kilder nevner nå Winsnes som en mulig kandidat til jobben i VG. 

Eirik Winsnes i Aftenposten.
Eirik Winsnes i Aftenposten.

Han har jobbet flere steder i Schibsted-systemet, har vært reporter i E24 og Dagbladet – og har en mastergrad i statsvitenskap fra UiO.

Så spørs det om sjefredaktør Espen Egil Hansen har lyst til å slippe han.

Elin Stueland (39)

Digitalredaktør i Stavanger Aftenblad.

Elin Stueland har lang erfaring fra Stavanger Aftenblad, hvor hun har jobbet i over 12 år. Hun beskrives som en erfaren digital leder med evner til å skape fornyelse og kan vise til å ha ledet en svært omfattende digital operasjon i Aftenbladet.

Elin Stueland i Aftenbladet.
Elin Stueland i Aftenbladet.

Stueland har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Oslo og nevnes av flere i Schibsted-systemet som en kandidat til større oppgaver i konsernet. Men så spørs det om hun lar seg lokke bort fra Vestlandet.

Frank Gander (50)

Redaktør Dokumentar & Samfunn i NRK.

50-åringen nevnes ofte når det kommer til større og mer omfattende oppgaver i norsk mediebransje. Han har jobbet en årrekke i lederposisjoner i NRK, blant annet som nettsjef. Han har også hatt ulike redaktørstillinger i VG og Aftenposten.

Frank Gander, NRK, Dokumentar og samfunn.
Frank Gander, NRK, Dokumentar og samfunn.

Han gjorde comeback i NRK i 2017 etter et drøyt år som kommunikasjonssjef i Direktoratet for e-helse og har sittet i stillingen som redaktør for dokumentar og samfunn i drøye to år.

Gander nevnes av kilder til å ha de rette kvalifikasjonene til å gå inn i jobben i VG.

Hildegunn Amanda Soldal (40)

Nettsjef i NRK.no.

40-åringen har solid erfaring innen digital journalistikk og ledelse og nevnes av flere som en spennende mulighet til å bekle større oppgaver.

Hildegunn Amanda Soldal, NRK.
Hildegunn Amanda Soldal, NRK.

Soldal har jobbet 10 år i ulike stillinger i britiske The Guardian før hun flyttet tilbake til Norge for å bli teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet og Aller Media – så direktør for strategiske partnerskap i samme konsern.

Nå har hun vært nettsjef i NRK i litt over 2,5 år. Hun er i så måte et ubeskrevet blad for Schibsted, men har rukket å gjøre seg bemerket i flere av de største mediene her til lands.

Ingeborg Volan (40)

Redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv.

Ingeborg Volan regnes som en av landets fremste på flere felt innen medieutvikling og brukermønster – og nevnes følgelig ofte når det dukker opp nye lederstillinger av en viss størrelse.

Ingeborg Volan i DN.
Ingeborg Volan i DN.

I dag er hun drøyt ett år inn i jobben som redaktør for leserutvikling i DN og har tidligere jobbet som utviklingsredaktør i Polaris-eide Adresseavisen (søsterkonsernet til Schibsted). 40-åringen har jobbet i en rekke ulike medier og har bekledd posisjoner i alt fra NRK Beta til Gambit – i tillegg til flere toppverv.

Hun nevnes av flere kilder som aktuell i stillingen etter Ola Stenberg i VG.

Så spørs det om hun lar seg lokke til Schibsted og VG etter så kort tid i NHST-systemet.

Jostein Larsen Østring (28)

Direktør for innholdsutvikling i Amedia.

28-åringen har allerede rukket å gjøre seg til et svært kjent navn i mediebransjen til tross for sin unge alder. Østring beskrives av flere som én av dem som virkelig har forandret journalistikken de siste årene – gjennom sine omfattende analyser.

Jostein L. Østring, Amedia.
Jostein L. Østring, Amedia.

Han ble nyhetsredaktør i avisa Nordlys i en alder av 23 år og har gradvis fått mer og mer tillit i Amedia-konsernet.

28-åringen nevnes av svært mange kilder som en aktuell kandidat for større oppgaver – og nevnes spesielt til jobben som utviklingsredaktør i VG.

Magnus Aabech (36)

Redaktør i utviklingsavdelingen i NTB.

36-åringen har jobbet i litt over 16 år – nesten hele sin karriere – i nyhetsbyrået NTB. Der har han bekledd stillinger som journalist, vaktsjef, sportsleder, nyhetsutvikler – og nå som redaktør for utviklingsavdelingen.

MAGNUS AABECH, NTB.
MAGNUS AABECH, NTB.

Han har gjort seg bemerket med flere AI-prosjekter de siste årene – blant annet innen automatisering av sportsjournalistikk og valgresultater.

36-åringen nevnes av flere som en mulig kandidat til å bekle større oppgaver utenfor NTB-systemet.

Svein-Erik Hole (49)

Digitalredaktør i TU Media.

Hole er kjent for de fleste innen utviklingsdelen av mediebransjen etter mange år som journalist, redaktør og direktør i flere ulike medier/konserner.

Svein-Erik Hole, Teknisk Ukeblad Media.
Svein-Erik Hole, Teknisk Ukeblad Media.

I dag bekler han stillingen som digitalredaktør i Teknisk Ukeblad Media AS og har tidligere jobbet som sjefredaktør i Avisenes Pressebyrå, som digitalredaktør i Edda Media, sjefredaktør for Klikk.no og nå i TU-systemet.

Hole nevnes av flere kilder i Schibsted som en mulig kandidat til jobben etter Stenberg.

Tor Olav Mørseth (38)

Administrerende direktør i Digital Norway Toppindustrisenteret.

Tidligere sjefredaktør i Adresseavisen, nyhetsredaktør, utviklingsredaktør og produktdirektør i Bergens Tidende og dermed godt kjent i både Schibsted- og Polaris-systemet.

Tor Olav Mørseth.
Tor Olav Mørseth.

38-åringen nevnes gang på gang i de største mediejobbene i Norge etter at han leverte det flere nevner som «svært solide resultater i Adressa». I dag jobber han med å «digitalisere Norge» og det spørs om han vil la seg lokke tilbake i mediebransjen, men da hjelper det trolig litt at han kjenner Steiro svært godt?

Mørseth har studert kinesisk språk og kultur, har økonomiutdannelse og en master fra Copenhagen Business School. Han ble beskrevet av sine ansatte i Adresseavisen som svært innovativ, dyktig og tung i nyhetsfaget.

Trond Sundnes (44)

Division Head, Global Publications i NHST.

Sundnes har lang fartstid fra NHST-systemet der han sist var utviklingsredaktør i DN i flere år, men nå bekler han jobben som toppsjef for de globale publikasjonene i konsernet.

Trond Sundnes, NHST.
Trond Sundnes, NHST.

44-åringen har solid erfaring innen digital utvikling, strategi og analyse og nevnes av flere som en meget god kandidat til jobben i VG. Han har også jobbet i Schibsted-systemet tidligere – og har bekledd en rekke posisjoner som journalist, korrespondent og redaktør i ulike deler av bransjen. 44-åringen har også SKUP-prisen fra 2010.

Så spørs det om han lar seg lokke tilbake til VG etter å ha fått omfattende tillit i NHST-systemet.

Øyvind Brenne (37)

Sportssjef i VG.

37-åringen har gjort seg bemerket i VG gjennom å ha levert gode resultater på sportssiden over tid og nevnes av to ulike kilder i VG-systemet som en mulig arvtaker etter Ola Stenberg.

Øyvind Brenne i VG.
Øyvind Brenne i VG.

Brenne har jobbet fire år i Østlendingen før han kom til VG-systemet, hvor han har klatret opp til å være sportssjef og leder for den avdelingen i mediehuset. Han omtales som handlingsdyktig, kreativ og som en solid leder som kan ta større steg på huset.

Powered by Labrador CMS