Da nyheten sprakk om sjefredaktørskiftet, ble det heftig telefonering i VG-huset.

Torry Pedersen (59) gir seg som VG-sjef og blir styreleder for Schibsted-avisene. Gard Steiro (40) overtar allerede på mandag

Pedersen gir seg etter fem år som toppleder i mediehuset - går til konsernjobb med ansvar for alle Schibsteds aviser. Nyhetsredaktør Gard Steiro overtar som sjefredaktør og administrerende direktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torry Pedersen (59) går av som sjefredaktør i VG. Gard Steiro (40), tidligere redaktør i Bergens Tidende og nå nyhetsredaktør i VG, overtar. 

Steiro blir som sin forgjenger publisher - altså både sjefredaktør og administrerende direktør. 

Endringen iverksettes allerede førstkommende mandag, og ble kjent på et allmøte i VG onsdag formiddag. 

TV: Se intervju med Torry Pedersen og Gard Steiro (Erik Waatland, Medier24)

Torry blir styreleder for Schibsteds norske aviser

- Jeg har hatt 28 fantastiske år i VG. Mediebransjen står overfor fundamentale endringer, og jeg ser frem til å jobbe med alle Schibsteds mediehus i Norge, som alle har sterke posisjoner i sine markeder. 

Det sier Torry Pedersen selv i en pressemelding fra Schibsted. 

Han går over i ny stilling for å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge, heter det i en melding fra konsernet.

Pedersen får det overordnede ansvaret for Schibsteds norske mediehus, og blir dermed blant annet styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

 

 

Lang karriere bak seg

Gard Steiro (t.v.) blir ny sjefredaktør og direktør i VG. Torry Pedersen går til ny jobb i Schibsted, og blir styreleder i blant annet VG.

Pedersen har en lang karriere i VG, og har siden 1988 hatt ulike lederstillinger i avisa. Han var blant annet nyhetsredaktør for VG, og redaktør og direktør for VG Nett i mange år.

I 2008 overtok han som administrerende direktør i selskapet, og tre år senere også som sjefredaktør.

Pedersen har med andre hatt topplederjobben i fem år når han nå gir seg - og blir på mange måter sjef for alle konsernets norske aviser. 

Schibsted Norge-sjef Didrik Munch sier dette om Pedersen, og den rollen han nå skal fylle: 

- Torry har vært avgjørende for at VG i dag har en ledende posisjon i det digitale medielandskapet. Resultatene hans har ikke uten grunn fått internasjonal oppmerksomhet. Jeg er svært glad for at han tar på seg et nytt oppdrag for Schibsted.

- Han har en erfaring, gjennomføringskraft og strategisk forståelse som nå kommer alle våre mediehus til gode. Torry er definitivt riktig mann til å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge inn i fremtiden, sier Didrik Munch.

 

 

Gard Steiro overtar som sjefredaktør og direktør i VG. Her fra høsten 2016 på Hauststormen i Bergen.

Steiro overtar etter bare et drøyt år

Gard Steiro (40) rykker dermed opp fra jobb som nyhetsredaktør til å bli publisher i VG.

Han gikk fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende og til VG som nyhetsredaktør høsten 2015. Da hadde han jobbet i Bergens Tidende i 15 år.

Flere spekulerte i om det var planen da han byttet jobb, men det skjer nå kanskje før spådommene ventet seg. Steiro avviste i 2015 at det var planen hans. 

I en pressemelding fra Schibsted sier Steiro dette om utfordringen som venter: 

- Jeg er ydmyk over ansvaret. Det er store sko som skal fylles. Torry Pedersen er en legende i norsk presse. Jeg har lært mye av ham det siste året og har ingen planer om å endre kursen for VG. Det er betryggende og viktig at Torry går inn i rollen som styreleder.

- Mine målsettinger er de samme som da jeg begynte i jobben som nyhetsredaktør: Styrke journalistikken og sørge for at VG også i fremtiden er det ledende digitale mediehuset i Norge. Jeg ser frem til å lede en særdeles kompetent organisasjon, sier Steiro.

Schibsted Norge-sjef Didrik Munch sier i meldingen:

- I Gard får VG en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder. Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus.

Torry Pedersen sier dette om sin etterfølger:

- Gard Steiro har omfattende redaksjonell bakgrunn og kompetanse. Han er vokst opp med digital formidling av journalistikk. I tillegg har han toppledererfaring fra et mediehus i en by med friske debatter, og har vist evne og vilje til omstilling og nytenkning.  Gard har en unik erfaringsbakgrunn  for å lede et moderne mediehus inn i fremtiden.

Saken blir oppdatert.

Powered by Labrador CMS