Da nyheten sprakk om sjefredaktørskiftet, ble det heftig telefonering i VG-huset.
Da nyheten sprakk om sjefredaktørskiftet, ble det heftig telefonering i VG-huset.

Torry Pedersen (59) gir seg som VG-sjef og blir styreleder for Schibsted-avisene. Gard Steiro (40) overtar allerede på mandag

Pedersen gir seg etter fem år som toppleder i mediehuset - går til konsernjobb med ansvar for alle Schibsteds aviser. Nyhetsredaktør Gard Steiro overtar som sjefredaktør og administrerende direktør.

Publisert

Torry Pedersen (59) går av som sjefredaktør i VG. Gard Steiro (40), tidligere redaktør i Bergens Tidende og nå nyhetsredaktør i VG, overtar. 

Steiro blir som sin forgjenger publisher - altså både sjefredaktør og administrerende direktør. 

Endringen iverksettes allerede førstkommende mandag, og ble kjent på et allmøte i VG onsdag formiddag. 

TV: Se intervju med Torry Pedersen og Gard Steiro (Erik Waatland, Medier24)

Torry blir styreleder for Schibsteds norske aviser

- Jeg har hatt 28 fantastiske år i VG. Mediebransjen står overfor fundamentale endringer, og jeg ser frem til å jobbe med alle Schibsteds mediehus i Norge, som alle har sterke posisjoner i sine markeder. 

Det sier Torry Pedersen selv i en pressemelding fra Schibsted. 

Han går over i ny stilling for å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge, heter det i en melding fra konsernet.

Pedersen får det overordnede ansvaret for Schibsteds norske mediehus, og blir dermed blant annet styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

 

 

Lang karriere bak seg

Gard Steiro (t.v.) blir ny sjefredaktør og direktør i VG. Torry Pedersen går til ny jobb i Schibsted, og blir styreleder i blant annet VG.
Gard Steiro (t.v.) blir ny sjefredaktør og direktør i VG. Torry Pedersen går til ny jobb i Schibsted, og blir styreleder i blant annet VG.

Pedersen har en lang karriere i VG, og har siden 1988 hatt ulike lederstillinger i avisa. Han var blant annet nyhetsredaktør for VG, og redaktør og direktør for VG Nett i mange år.

I 2008 overtok han som administrerende direktør i selskapet, og tre år senere også som sjefredaktør.

Pedersen har med andre hatt topplederjobben i fem år når han nå gir seg - og blir på mange måter sjef for alle konsernets norske aviser. 

Schibsted Norge-sjef Didrik Munch sier dette om Pedersen, og den rollen han nå skal fylle: 

- Torry har vært avgjørende for at VG i dag har en ledende posisjon i det digitale medielandskapet. Resultatene hans har ikke uten grunn fått internasjonal oppmerksomhet. Jeg er svært glad for at han tar på seg et nytt oppdrag for Schibsted.

- Han har en erfaring, gjennomføringskraft og strategisk forståelse som nå kommer alle våre mediehus til gode. Torry er definitivt riktig mann til å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge inn i fremtiden, sier Didrik Munch.

 

 

Gard Steiro overtar som sjefredaktør og direktør i VG. Her fra høsten 2016 på Hauststormen i Bergen.
Gard Steiro overtar som sjefredaktør og direktør i VG. Her fra høsten 2016 på Hauststormen i Bergen.

Steiro overtar etter bare et drøyt år

Gard Steiro (40) rykker dermed opp fra jobb som nyhetsredaktør til å bli publisher i VG.

Han gikk fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende og til VG som nyhetsredaktør høsten 2015. Da hadde han jobbet i Bergens Tidende i 15 år.

Flere spekulerte i om det var planen da han byttet jobb, men det skjer nå kanskje før spådommene ventet seg. Steiro avviste i 2015 at det var planen hans. 

I en pressemelding fra Schibsted sier Steiro dette om utfordringen som venter: 

- Jeg er ydmyk over ansvaret. Det er store sko som skal fylles. Torry Pedersen er en legende i norsk presse. Jeg har lært mye av ham det siste året og har ingen planer om å endre kursen for VG. Det er betryggende og viktig at Torry går inn i rollen som styreleder.

- Mine målsettinger er de samme som da jeg begynte i jobben som nyhetsredaktør: Styrke journalistikken og sørge for at VG også i fremtiden er det ledende digitale mediehuset i Norge. Jeg ser frem til å lede en særdeles kompetent organisasjon, sier Steiro.

Schibsted Norge-sjef Didrik Munch sier i meldingen:

- I Gard får VG en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder. Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus.

Torry Pedersen sier dette om sin etterfølger:

- Gard Steiro har omfattende redaksjonell bakgrunn og kompetanse. Han er vokst opp med digital formidling av journalistikk. I tillegg har han toppledererfaring fra et mediehus i en by med friske debatter, og har vist evne og vilje til omstilling og nytenkning.  Gard har en unik erfaringsbakgrunn  for å lede et moderne mediehus inn i fremtiden.

Saken blir oppdatert.

Powered by Labrador CMS