M24TV:

VG-sjef Gard Steiro begrunner: Derfor gikk de inn i Skei Grande-historien og intervjuet den andre parten

- Vi må forholde oss til den nye medievirkeligheten. Men uten å sette nye standarder for presseetikk og våre vurderinger, sier sjefredaktør Gard Steiro.

Publisert

Etter flere ukers rykteflom i sosiale medier og fra den høyreorienterte nettavisen Resett, tok Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande tirsdag kveld «til motmæle». 

 

Torsdag fikk saken nok en ny vending, da da den nå 26 år gamle mannen snakket til VG om det som skjedde på en fest i Trøndelag i 2008. Da var han 17 år. 

Bakgrunnen for det er blant annet at mannen mener Skei Grande har gitt et uriktig bilde av hendelsene. Han understreket samtidig at det som fant sted, var frivillig. 

VG meldte torsdag også at Resett skal ha tilbudt mannen 400.000 kroner for å stille opp. Nettstedets redaktør Helge Lurås bekreftet overfor VG at de tilbød penger, men ville ikke bekrefte summen. 

Men hvorfor skriver VG om hendelsen - som fant sted i en privat sammenheng i 2008? Og bidrar VG til å la Resett få sette dagsorden? Det svarer sjefredaktør Gard Steiro fredag på overfor Medier24. 

  • Se og hør intervjuet øverst i saken.

 

Powered by Labrador CMS