Sjefredaktør Gard Steiro i VG. Her fra da vi spilte inn Pressepodden 29. april 2020.
Sjefredaktør Gard Steiro i VG. Her fra da vi spilte inn Pressepodden 29. april 2020.

Pressepodden

Sjefredaktør Gard Steiro i VG: – Jeg frykter at medier går over ende

Pressepodden snakker med Steiro om kriser, tillit, politisk journalistikk, anonyme kilder, Dagbladet, Bar Vulkan, medieøkonomi og fremtiden.

Publisert

Sjefredaktør Gard Steiro i VG er ikke uvant med å stå i kriser etter et særdeles turbulent 2019, men den blekner i forhold til den krisen vi nå alle opplever.

I Pressepodden snakker vi om annus horribilis, som begynte med Bar Vulkan-saken og utviklet seg til å handle om pølsefester, tillit, politisk journalistikk og mye annet.

I tillegg snakker vi om koronakrisens langvarige effekt på mediene - og hvem Steiro er mest bekymret for:

– 2020 kommer til å bli et veldig svakt år rent økonomisk for norsk mediebransje. Så vet vet ikke hva de langsiktige konsekvensene av dette blir, men i verste fall frykter jeg har mediehus kommer til å gå konkurs. 

Steiro forteller om en medieøkonomi som er så sammenvevd at hvis noe får store konsekvenser for én, så vil det gå ut over alle andre. Først og fremst vil man kunne merke det på distribusjonssiden.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Dagbladets fall kan føre til VGs fall, som kan føre til at DN og regionavisenes økonomi blir svekket, fordi vi deler i stor grad på distribusjons- og trykkerikostnadene. De jeg er mest bekymret for nå er distribusjonsnettverkene - at det blir så krevende at man ikke får ut papiravisen lengre.

VG-redaktøren åpner også opp om Bar Vulkan-saken, hva han og redaksjonene har lært og hva han tenker om konsekvensene. Og hva han mener bør komme ut av Kildeutvalget fra Norsk Presseforbund.

– Det jeg synes er dumt med kildedebatten som oppsto er at den begynte med det som var en ekstraordinær feil i VG også forsøker man å skape et regelverk ut fra den saken.

Han peker på at anonyme kilder er en essensiell del av deler av journalistikken og er særlig viktig for å skape en informert befolkning i en rekke saker.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Powered by Labrador CMS