Gard Steiro
Gard Steiro

Medietallene: VG suverent best

VG har klart størst trafikk på mobil, desktop og nettbrett, og befester posisjonen som nordmenns foretrukne nyhetskilde.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kom ble de ferske medietallene publisert på medietall.no. Der ligger VG på soleklar førsteplass. 2.163 700 mennesker leser VG digitalt hver dag, hvorav over 1.8 millioner på mobil.

– Motiverer oss

– VG har hatt sterk vekst helt siden pandemien startet. Vi har etablert oss på et nivå vi knapt kunne drømme om for halvannet år siden. Flere brukere leser mer av innholdet vårt enn tidligere. Den tilliten fra leserne motiverer oss til å satse enda mer på journalistikk og innovasjon, sier VGs sjefredaktør og administrerende direktør Gard Steiro.

Andreplassen innehas av NRK med 1.592.000 lesere, mens Dagbladet måles til 1.245.000 lesere på tredjeplass.

Og mens Dagbladet for eksempel har lagt sin forbrukerside DinSide inn under sin URL-struktur og lesing dermed måles inn i avisens tall, er VG-lesingen utelukkende basert på innholdet fra VG.no.

Det betyr at brukere av sterke merkevarer som VGTV, Tek og VG Live, og som ikke konsumerer innhold fra VGs hovedprodukt, ikke regnes inn i de ferske lesertallene.

Daglig snitt for unike brukere på disse sidene var i 1. kvartal:

VGTV: 740.000

Tek: 285.000

Minmote: 185.000

Godt: 210.000

VG Debatt: 40.000

VG Live: 340.000

Pent: 200.000

Papiravisen faller

Uten drahjelp fra disse måles altså VGs lesning 74 prosent større enn Dagbladet og 36 prosent større enn NRK på målingen.

– Hvis folk lurer på om det har skjedd noe nytt, sjekker de VG. Da får de svar på det, og samtidig en miks av nyheter, sport og underholdning ingen kan matche. Vår ambisjon er å være hele folkets førstevalg for nyheter i Norge, og tallene tyder på at vi mer enn noensinne innfrir på dette, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Også innenfor abonnementsøkonomien er VG størst blant avisene. Da MBL la frem disse tallene tidligere i vår ble det slått fast at VG+ er opplagsvinneren innenfor digitale abonnementstjenester. VG+’ økning registrerte økning på å 19.606 digitale abonnementer sendte det totale opplaget til 287.315. Resultatet gjør VG til Norges største abonnementsavis når man regner papirsalget og digitalt sammen.

VGs papirutgave faller noe, og leses nå av 163.700 nordmenn inkludert e-avis ifølge de ferske medietallene.

– Vi gleder oss over veksten i antall betalende brukere. VG+ er nå Nordens største abonnentmentsavis. Satsingen på kvalitetsjournalistikk, sport og humor har tydeligvis falt i smak. Papirutgaven av VG er fortsatt viktig for mange nordmenn, men restriksjoner og stengte butikker har ført til lavere salg enn forventet, sier Steiro.

Slår man sammen VGs digitale brukere med papirleserne understrekes posisjonen som Norges foretrukne medium. VGs daglige dekning er på over 2,2 millioner nordmenn.

Powered by Labrador CMS