Sofie Bakkemyr i forkant av PFU-møtet 28. august 2019.
Sofie Bakkemyr i forkant av PFU-møtet 28. august 2019.

Sofie Bakkemyr fikk melding av Haddy Njie før intervjuet med TV 2

– Det var bare jeg som kunne renvaske ham, sier Sofie Bakkemyr i et ferskt intervju med Dagens Næringsliv.

Publisert

Det gikk nesten en måned mellom VG sin sak om dansevideoen med Trond Giske (Ap) og Sofie Bakkemyr på Bar Vulkan før sistnevnte sto frem på TV 2 og beskyldte avisen for å feilsitere henne.

Det var den 21. februar at VG publiserte artikkelen «Tillitsvalgt sendte ny bekymringsmelding om Trond Giske», som avisen senere har rettet, beklaget - og blitt felt i Pressens Faglige Utvalg for.

Dagen etter ble Trond Giske vraket fra sentrale tillitsverv i Trøndelag Arbeiderparti.

Den 20. mars sto Bakkemyr frem på TV 2 og beskyldte VG og journalist Lars Joakim Skarvøy for å bevisst feilsitere henne og fremstille hendelsen som verre enn det var.

Nå forteller Bakkemyr i et intervju med Dagens Næringslivs Magasinet at hun fikk en melding fra Trond Giskes kone, Haddy Njie, «en god stund før TV 2-intervjuet». Meldingen ble videreformidlet av en felles venn.

– Jeg fikk en lang melding fra Haddy der hun ville takke meg for at jeg hadde sagt ifra om VG-saken. Det var en fin melding. Hun skrev at jeg på et tidspunkt hadde holdt livet deres i hendene mine, sier Bakkemyr.

Videre er hun sitert på:

– Det var bare jeg som kunne renvaske ham. Jeg tenkte mye på Giske, på om det var jeg som hadde vært i hans sko: Beskyldt for noe så alvorlig som han var i denne saken og så er det usant. Samtidig har hele landet en mening om deg og du kommer ikke ut av det uansett hva du sier. Det må ha vært en jævlig følelse.

I mars kunne Dagens Næringsliv fortelle at det var Gerhard Helskog, journalist i TV 2-programmet Vårt lille land, som formidlet kontakt mellom Bakkemyr og TV 2s nyhetsredaksjon. Han ble gjort oppmerksom på Bakkemyrs erfaring med VG under arbeidet med et program hvor Giske snakket ut om metoo-stormen.

Bakkemyr sa til NRK 28. mars at hun ikke hadde hatt kontakt med Trond Giske etter Bar Vulkan-møtet.

I intervjuet med DN retter Bakkemyr sterk kritikk mot VG og sjefredaktør Gard Steiro.

– Jeg synes Steiro har opptrådt ekstremt arrogant, sier hun blant annet.

Verken Lars Joakim Skarvøy eller sjefredaktør Steiro i VG har ønsket å kommentere innholdet i Bakkemyr-intervjuet overfor DN.

Skarvøy har hele tiden avvist at han har fabrikkert et sitat fra Bakkemyr.

Powered by Labrador CMS