Lars Joakim Skarvøy slutter i VG

– Kunne ha fortsatt i redaksjonen, sier sjefredaktør Gard Steiro. Nå begynner journalist Lars Joakim Skarvøy i morselskapet Schibsted.

Publisert

Det var i mars at Sofie (27) sto frem på TV 2 og fortalte at hun følte seg dårlig behandlet og feilsitert av VG og journalist Lars Joakim Skarvøy da de dekket den mye omtalte dansevideoen på Bar Vulkan i februar. Både saken og den påfølgende granskningsrapporten ble forrige uke felt i PFU for henholdsvis fem og to punkter.

Skarvøy fikk seks måneders lønnet permisjon, og skulle etter det Medier24 kjenner til tilbake til VG 24. mars.

Nå er det klart at han skal jobbe med prosjekter knyttet til satsingsområder innen media i VGs morselskap Schibsted. Han har ifølge en pressemelding sagt opp jobben i VG. Skarvøy begynner i sin nye jobb 1. oktober, skriver han selv på Facebook.

– Jeg er spent og glad for muligheten til å fortsette i Schibsted-familien med andre oppgaver og nye utfordringer. Det kjennes både riktig og godt å fortsette i mediebransjen og Schibsted, sier Skarvøy i meldingen.

En rekke personer har kritisert VGs interne og eksterne håndtering av saken. Flere mener det er urimelig at journalist Skarvøy ble straffet med seks måneders permisjon, mens sjefredaktør Gard Steiro slapp unna konsekvenser. Han var, ifølge granskningsrapporten, tett involvert i arbeidet med saken.

Skarvøy ønsker ikke å kommentere saken overfor Medier24.

– Kunne fortsatt i redaksjonen

Sjefredaktør Steiro kommenterer Skarvøys jobbytte slik:

– Vi har hatt konstruktive og gode samtaler, og prosessen er beskrevet i pressmeldingen. Lars Joakim har valgt å takke ja til et tilbud fra Schibsted og jeg ønsker han all mulig lykke til, sier Steiro til Medier24.

Steiro sier det er for tidlig å si noe om hvorvidt det skal ansettes en erstatter for Skarvøy i VGs politiske avdeling.

– Ble Lars Joakim tilbudt jobb i politisk avdeling?

– De samtalene jeg har hatt med Lars Joakim har jeg ikke lyst til å kommentere. De får bli mellom meg og han. Han takket ja til det tilbudet i Schibsted, og det respekterer jeg, sier Steiro.

I pressemeldingen takker Steiro journalist Skarvøy for innsatsen, og ønsker ham lykke til videre.

– Jeg vil takke Lars Joakim for innsatsen i VG gjennom ni år. I den tiden har Lars Joakim pliktoppfyllende levert mye god og kritisk journalistikk. Det er vi takknemlige for. Lars Joakim kunne fortsatt i redaksjonen, men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier han i meldingen.

Powered by Labrador CMS