Bakgrunnen for stengingen har vært argumentert med at de ikke tilfører debatten noe positivt - og at det for mye krangling.
Skal ta større eierskap
Tirsdag kveld forteller sjefredaktør Gard Steiro i VG at de ikke vil stenge sitt, men gjør flere endringer.
- Vi skal innføre samme system som Bergens Tidende, sier Steiro og viser til tre årsaker:
Systemet fremstår brukervennlig og bra.
Personer som ikke er på Facebook kan delta i debatten.
VG skal ta større eierskap til forumet.
Det betyr at VG bytter ut Facebook-kommentarfeltet og innfører Schibsteds innloggingssystem SpID. De krever også fullt navn hos alle som kommenterer, de tillater ingen avsporinger og kommentarfeltet blir i all hovedsak åpent på dagtid, men stengt når ingen moderatorer er på jobb.
I BT leser de gjennom alle leserkommentarer før de blir publisert - noe som nå også blir realiteten i VG.
- På sitt beste tilfører kommentarfeltet verdi til artiklene. Leserne får også mulighet til å gi tydelige tilbakemeldinger om vår journalistikk. Jeg mener i utgangspunktet det er viktig å legge til rette for fri debatt og dialog om innholdet i VG. Men noen debatter har begrenset verdi for andre enn et knippe aktive brukere. Språkbruken er tidvis for aggressiv, og overtramp skjer med ujevne mellomrom, sier Steiro til Medier24.
– Tungt
Da Oslo Journalistklubb og Oslo Redaktørforening tirsdag arrangerte åpen debatt om kommentarfelt i nettaviser med tittel, «Har mediene gitt opp nettdebatten?», fortalte VG-journalist Shazia Majid om sine oppleveleser.
– Som kvinne, muslim, og mørkhudet er du gjenstand for kritikk fra alle leirer. Uansett hva du mener, sa Majid.
– Å engasjere seg i kommentarfelt og å følge med alle kommentarer i sosiale medier sluttet jeg med fordi det ble for tungt, slitsomt og massivt, la hun til.