VG gjør flere endringer på kommentar­feltet: - Språk­bruken er tidvis for aggressiv

Sjefredaktør Gard Steiro sier VG skal gjøre som søsteravisa Bergens Tidende.

Publisert

Dagbladet stengte kommentarfeltet sitt i 2016, Vårt Land i 2017 og nylig gjorde Nettavisen det samme.

Bakgrunnen for stengingen har vært argumentert med at de ikke tilfører debatten noe positivt - og at det for mye krangling.

Skal ta større eierskap

Tirsdag kveld forteller sjefredaktør Gard Steiro i VG at de ikke vil stenge sitt, men gjør flere endringer.

- Vi skal innføre samme system som Bergens Tidende, sier Steiro og viser til tre årsaker:

  1. Systemet fremstår brukervennlig og bra.
  2. Personer som ikke er på Facebook kan delta i debatten.
  3. VG skal ta større eierskap til forumet.

Det betyr at VG bytter ut Facebook-kommentarfeltet og innfører Schibsteds innloggingssystem SpID. De krever også fullt navn hos alle som kommenterer, de tillater ingen avsporinger og kommentarfeltet blir i all hovedsak åpent på dagtid, men stengt når ingen moderatorer er på jobb. 

I BT leser de gjennom alle leserkommentarer før de blir publisert - noe som nå også blir realiteten i VG.

- På sitt beste tilfører kommentarfeltet verdi til artiklene. Leserne får også mulighet til å gi tydelige tilbakemeldinger om vår journalistikk. Jeg mener i utgangspunktet det er viktig å legge til rette for fri debatt og dialog om innholdet i VG. Men noen debatter har begrenset verdi for andre enn et knippe aktive brukere. Språkbruken er tidvis for aggressiv, og overtramp skjer med ujevne mellomrom, sier Steiro til Medier24.

Shazia Majid, journalist i VG, her på debatt om kommentarfeltet i regi av Oslo journalistklubb og Oslo redaktørforening.
Shazia Majid, journalist i VG, her på debatt om kommentarfeltet i regi av Oslo journalistklubb og Oslo redaktørforening.

– Tungt

Da Oslo Journalistklubb og Oslo Redaktørforening tirsdag arrangerte åpen debatt om kommentarfelt i nettaviser med tittel, «Har mediene gitt opp nettdebatten?», fortalte VG-journalist Shazia Majid om sine oppleveleser.

– Som kvinne, muslim, og mørkhudet er du gjenstand for kritikk fra alle leirer. Uansett hva du mener, sa Majid.

– Å engasjere seg i kommentarfelt og å følge med alle kommentarer i sosiale medier sluttet jeg med fordi det ble for tungt, slitsomt og massivt, la hun til.

Powered by Labrador CMS