Siv Jensen har møtt mangt et fulltallig pressekorps de siste par tiårene. I sin nye bok er hun kritisk til norske journalister.
Siv Jensen har møtt mangt et fulltallig pressekorps de siste par tiårene. I sin nye bok er hun kritisk til norske journalister.

Siv Jensen tar et oppgjør med journalister. Mener de stiller «duste­spørsmål»

Den tidligere Frp-lederen refser den norske pressen i sin nye bok.

Publisert Sist oppdatert

Siv Jensens nye bok «Siv. Med egne ord» har skapt en rekke nyhetsoppslag i løpet av tirsdagen.

Den tidligere Frp-lederen tar blant annet flere skarpe politiske oppgjør, men retter også litt skriftlig skyts mot norske journalister, skriver VG.

Jensen mener blant annet at norsk presse har behandlet henne annerledes fordi hun er kvinne. Blant annet gjennom å stille henne det hun kaller «dustespørsmål».

– Det har vært ekstremt nærgående spørsmål om privatliv, seksuell legning, kjærlighetsliv, fasade, klær, negler og hårfrisyrer. Ingen grenser, skriver Jensen.

– Når ble for eksempel Jonas Gahr Støre spurt om noe lignende? «Hvordan er det med forholdet?» «Er du fortsatt glad i kjerringa di?» Jeg tipper: Aldri. Men siden jeg er kvinne, som attpåtil ikke har en mann, skal man liksom ha lov til å spørre om hva som helst, skriver Jensen.

Den tidligere politikeren hevder også hun er blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet fra journalister.

Blant annet en gang to journalister skal ha invitert henne opp på hotellrommet i forbindelse med et landsmøte.

«Hvis jeg ble med opp, skulle jeg få plass i hovednyhetssendingen deres. Jeg ble helt sjokkert, for jeg var en helt ukjent nybegynner, og det var virkelig ingen grunn til at jeg skulle fronte en sak fra landsmøtet. Jeg ble rasende, men først og fremst støtt som kvinne», skriver Jensen.

Powered by Labrador CMS