– Vi møter konkurranse fra globale aktører hver dag, og effektiviserer og forbedrer virksomheten vår, sier Eriksen til Medier24.
Samtidig viser Eriksen til at antallet NRK-ansatte har sunket betraktelig siden han tok over jobben for syv år siden.
– I 2013 var vi 3800 ansatte, og i år er vi 3250. En nedgang på 500 årsverk er svært mye. Det skal sies at 90 av disse kommer av at Stortinget vedtok at lisenskontoret skulle legges ned, men vi har uansett effektivisert oss med 400-500 årsverk, sier han.
Eriksen peker også på at NRK får utbetalt betydelig mindre enn beløpet på 6,6 millioner som Fremskrittspartiet refererer til, fordi mye av beløpet betales tilbake til staten.
– Summen på 6,6 milliarder er inkludert moms, og vil være på 5,6 milliarder når man trekker fra moms, som NRK må betale ved eksterne kjøp.
Samtidig minner NRK-sjefen også om at Fremskrittspartiet, som Stortinget for øvrig, stemte for dagens finansieringsordning i juni i fjor.
– Noe av poenget med den, var å gi både NRK og andre medier, forutsigbarhet i en periode på fire år, sier Eriksen til Medier24.
– Ville kuttene som Frp foreslår latt seg gjennomføre for NRK?
– Det har jeg ingen kommentar til. Stortinget vedtok faktisk enstemmig en ny ordning i juni, og det er denne jeg legger til grunn.
NRK-sjefen mener samtidig at dagens finansieringsmodell er bra av flere grunner.
– Det skulle være en mer rettferdig ordning, og det ble det også gjennom skattesystemet, der folk betaler ut fra hvor mye de tjener, sier Eriksen og legger til:
– NRKs uavhengighet skulle også sikres, ved at budsjettet ikke ble satt opp og ned fra tid til annen, noe politikerne er opptatt av, og regjeringen har fulgt opp ved å vedta ordningen for noen år av gangen.
Uenig i skandinavisk sammenligning
Eriksen slår også tilbake mot Fremskrittspartiets Silje Hjemdal, som i et intervju med Nettavisen, pekte på at NRK har 50 prosent flere ansatte enn de svenske og danske statskanalene, SVT og DR.
– I Sverige har de tre selskaper i SVT, SR og UR, som til sammen har nesten 4600 ansatte, altså nesten 60 prosent flere enn NRK, som er satt til å gjøre den samme jobben som oss, sier han.
Eriksen minner også om at det samlede budsjettet til de tre selskapene, er mellom 60 og 70 prosent høyere enn NRKs.
Danske DR har noen hundre færre ansatte enn NRK, men Eriksen mener situasjonen i Danmark ikke er sammenlignbar med den norske, grunnet NRKs store tilstedeværelse i distriktene.
– Norge er et svært land, der vi har mange medarbeidere i organisasjonen, og det er den store forskjellen. DR opererer i et lite land med færre folk rundt omkring. De har også mindre kostnader knyttet til distribusjon, sier han.