Debatt

Kjære Aas Olsen: Tror du virkelig at det å dra krenke­kortet styrker argumentene dine?

«Mitt forsiktige råd til Aas Olsen: Bruk innestemme. Jeg er sikker på at flere vil lytte til deg», skriver Frode Bjerkestrand i BT.

  • FRODE BJERKESTRAND, kulturredaktør i Bergens Tidende

Sånn. Da har jeg laget en tittel med et lettvint retorisk spørsmål for å dra oppmerksomhet mot innlegget mitt for aller siste gang i denne runden.

Det får da være grenser for hvor lenge Trygve Aas Olsen og jeg kan plage Medier24.nos leser med sånne billige triks.

Men jeg mener fremdeles at Aas Olsens første debattinnlegg om «kulturfolk» som raser mot Dagens Næringsliv var fordomsfullt og lite konstruktivt, og registrerer at artikkelforfatteren fremdeles er noe bøs for dette.

Det er helt greit. Det er sånne ting som gir den smale norske medieoffentligheten liv og dynamikk, for en liten stund.

Men det jeg syns er fint, er at Aas Olsen etter den første uheldige runden sin, har forfattet et nytt debattinnlegg. Her skriver han følgende: «Når du selv lever at det frie ord, bør du ikke boikotte andre som gjør det».

Det er et godt poeng. Jeg syns også det at medie- og kulturfolk driver og boikotter hverandre, er en uting. Det er tegn på dårlig prinsipiell refleks, og kanskje basert på litt lite vilje til endring.

Jeg ser det er er en del aktører som tviholder på den tradisjonelle papiravisen som den eneste salige formidlingsform for kritikk, og det er litt trist. Den teknologiske og økonomiske utviklingen i denne bransjen sier oss at vi er på full fart mot noe helt annet.

Også kulturjournalistikk må bli digital, og finne sin form på nye plattformer. Hvis ikke vi er smarte her, er det desto større fare for at den dør.

På mange måter skulle jeg ønske Aas Olsen hadde startet debatten med dette innlegget. Det ville kanskje ha ført til en mer sober og pedagogisk spiselig ordveksling. Det er ofte sånn at formen overdøver innholdet.

Så mitt forsiktige råd til Aas Olsen til neste gang han blir provosert over «kulturfolk» eller andre «folk» er (og nå blir jeg sikkert nok en gang anklaget for å bedrive grov sensur):

Bruk innestemme. Jeg er sikker på at flere vil lytte til deg.

Powered by Labrador CMS