Bjørn Olav Jahr får ny pris
Bjørn Olav Jahr får ny pris

Fritt Ords Honnør til Bjørn Olav Jahr

Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr (54) tildeles Fritt Ords Honnør for grundig og standhaftig journalistikk som avdekket justismord i Baneheia-saken og bidro til foreløpig domfellelse i Birgitte Tengs-saken.

Publisert Sist oppdatert

– Bjørn Olav Jahr er en utrettelig og grundig reporter. Han har ikke latt seg stoppe av konklusjonene til politi og rettsvesen eller av andre pressefolks oppfatninger. Han utmerker seg ved at han gjennom flere år har våget å stille spørsmål ved det som for mange har fortonet seg som en endelig sannhet, blant annet etter en massiv og til dels ensidig pressedekning, sier Grete Brochmann, styreleder i Stiftelsen Fritt Ord. 

I to drapssaker som har preget norsk samtidshistorie, har Bjørn Olav Jahr demonstrert at dedikert gravejournalistikk over tid kan få store, direkte konsekvenser, skriver stiftelsen. 

– I Jahrs arbeid er det nettopp ønsket om å finne sannheten som har vært det drivende motiv. Selv etter rettskraftig dom og uten å ha andre i pressen med, fortsatte Bjørn Olav Jahr å stille spørsmål og gjøre undersøkelser i Baneheia-saken. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS