Fritt Ord åpner sparegrisen for norsk journalistikk: Vil bruke 100 millioner kroner de neste fire åra

Dobler de årlige bevilgningene til journalistikkprosjekter - og legger bort føringene for fokusområder og tema.

Publisert

Stiftelsen Fritt Ord vil bevilge inntil 25 millioner kroner årlig i fire år til journalistikkprosjekter. Satsningen på totalt 100 millioner kroner har fått den enkle tittelen Norsk journalistikk, heter det i en pressemelding. 

Fritt Ord har lenge «hatt medier og journalistikk som et av kjerneområdene», og vil nå satse ytterligere for å støtte kvalitetsjournalistikk på flere områder. 

– Derfor setter Fritt Ord av inntil 100 millioner kroner i en fireårsperiode til solide norske journalistikkprosjekter, sier stiftelsens styreleder Grete Brochmann. 

Dette innebærer mer enn en dobling av bevilgningene til journalistikk de seneste åra. 

Stiftelsen legger også bort de tematiske føringene som har preget journalistikkprosjektet de senste åra, sier Brochmann: 

– Det er svært viktig for Fritt Ord at det er journalistene, redaktørene og de redaksjonelle miljøene selv som helt fritt og åpent definerer sine satsinger. Vi ønsker ikke å legge noen føringer på temavalg og innhold. Vårt mål er å være med på å muliggjøre prosjekter som er viktige for offentligheten, som betyr noe for samfunnet og borgerne.

- Vi er særlig interessert i å yte finansiering til krevende prosjekter. Likevel er det medienes og brukernes egen finansiering som alltid vil ligge i bunnen. Som en privat stiftelse kan og vil vi bare være et supplement, sier styrelederen. 

Powered by Labrador CMS