Klubbleder og journalist Tor-Erling Thømt Ruud i VG.
Klubbleder og journalist Tor-Erling Thømt Ruud i VG.

VG-ansatte etter Frithjof Jacobsens exit: - Håper ikke tilliten vår er svekket

Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud anser saken som ferdig.

Publisert

- Mange VG-ansatte ble overrasket da dette ble kjent. 

Det sier klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud i VG sier til Medier24. Denne uken ble det kjent at politisk kommentator Frithjof Jacobsen sluttet på dagen tirsdag i VG.

Dagen etter kunne Medier24 fortelle at det var fordi han ønsket å innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen - som var uforenelig med å fortsette i jobben.

I ettertid har flere stilt spørsmål ved om den skjulte bindingen mellom Ap-politikeren og VG-kommentatoren kan ha påvirket avisens dekning

«Om Jacobsens relasjon har hatt innvirkning på hans kommentarer, er et legitimt spørsmål. Men det kan bare han selv svare på», skrev sjefredaktør Gard Steiro i VG da nyheten ble kjent.

Jacobsen har overfor Medier24 avvist at så skal ha skjedd.

Frithjof Jacobsen fotografert onsdag ettermiddag.
Frithjof Jacobsen fotografert onsdag ettermiddag.

- Jeg kan ikke se at jeg har gjort det på noen som helst måte, nei. Jeg har skrevet mine kommentarer og meninger i VG helt fritt og ubundet, sa han til Medier24 onsdag.

- Brudd på kontrakten

Thømt Ruud sier at VG-journalistene er tydelig på at man ikke skal tvile på at det som står i VGs spalter er uavhengig journalistikk.

- Vi som er journalister i VG er opptatt av vår integritet og at vi ikke skal ha skjulte bindinger som kan reise spørsmål om vår integritet. Når det oppstår slike bindinger, så må man si fra. Vårt inntrykk er at saken er riktig håndtert fra ledelsen.

Sjefredaktør Gard Steiro skrev onsdag en kronikk der han redegjorde for hvorfor Jacobsen gikk av. Der skrev han blant annet:

«Vi kan ikke gå inn i detaljer om relasjonens varighet, det tilhører den personalmessige behandlingen av denne saken. Men vi kan si klart at det som har skjedd, er et brudd på vår kontrakt med leserne. Det er vi lei oss for».

- Fryktet ikke det

- Hvordan oppleves saken fra innsiden, klubbleder Thømt Ruud?

- Vi var som sagt overrasket over at en flink kollega sluttet. Frithjof er en bra mann som var veldig godt likt i VG, så jeg har hørt mange være støttende overfor ham.

- Frykter du at denne saken har svekket tilliten til VGs journalistikk?

- Jeg frykter egentlig ikke det. Og jeg håper ikke at den har blitt det. Når både VG og Frithjof har vist så stor åpenhet nå, så håper jeg at det heller bidrar til tillit.

- Anser dere saken som ferdig nå?

- Ja, det gjør vi.

Powered by Labrador CMS