Journalist Heidi Røneid og daglig leder i Fremantle, Mira Kahn, står bak podkasten «Luftslottet - svindel i verdensklasse»
Journalist Heidi Røneid og daglig leder i Fremantle, Mira Kahn, står bak podkasten «Luftslottet - svindel i verdensklasse»

Fremantle debuterer med doku-podkast: «Bieber-svindleren» forteller hele historien

– Jeg ville prøve å forstå hvordan en ung gutt fra Ytre Enebakk kunne ende opp som en internasjonal svindler, sier journalist Heidi Røneid.

Publisert

I romjulen ble podkasten «Luftslottet - svindel i verdensklasse» sluppet hos PodMe. Den kaster nytt lys over en av Norges mest elleville svindlerhistorie.

Bak produksjonen står journalist Heidi Røneid og Fremantle som med det markerer sin debut innen dokumentarisk podkast.

I Norge er Fremantle mest kjent for sine TV-produksjoner, som Exit, Idol, Norske Talenter og Jakten på Kjærligheten. I 2020 startet de satsingen på podkast.

Podkasten handler om Waleed Ahmed, gutten fra Ytre Enebakk som lurte hele Norge og endte opp med en 11 år lang fengselsdom i USA.

Han ble først avslørt etter en mobilsvindel i hjemlandet, før han fikk fengselsdommen i USA etter den såkalte Justin Bieber-svindelen.

I podkasten tar Røneid lytterne med inn i Ahmeds historie og hode. Over åtte deler avdekker hun nye sider ved den allerede elleville historien.

– Jeg ville intervjue Waleed Ahmed for å prøve å forstå hvordan en ung gutt fra Ytre Enebakk kunne ende opp som en internasjonal svindler. Samtalene har gitt et unikt innblikk i hvordan svindlere opererer, hva som foregikk i hodet til Waleed, hvordan det var å sole seg i glansen, selv om han visste at alt var løgn, og hvordan det er når hele luftslottet raser sammen og du blir tatt, forteller Røneid.

Daglig leder for Fremantle podkast, Mira Kahn, sier det har vært både spennende og utfordrende å ta steget inn dokumentarens verden.

– Fremantle podkast satser på kvalitet og god historiefortelling og dette var en typisk historie som var for god til å la ligge. Det er ikke så ofte man får tilgang til en av Norges mest omtalte svindlere, sier Kahn.

– Samtidig har vi aldri kunnet være sikre på om han lurer oss, noe som har krevd mye faktasjekking av produksjonen, forteller Kahn.

Powered by Labrador CMS