Laagendalsposten kutter to utgaver i uka

Kutter utgavene på tirsdager og lørdager fra 9. juni.

Publisert

– Det blir like mye innhold som tidligere, og fredagsavisa gjør vi til den nye, fyldige helgeavisa, sier ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen i en pressemelding. 

Amedia-avisa Laagendalsposten kutter fra seks til fire utgaver i uka, og dropper med det utgavene som kommer tirsdag og lørdag. Endringene skjer fra 9. juni. 

– Laagendalsposten.no er i dag vår største og viktigste kanal, og det får også betydning for våre prioriteringer. Leserne forventer at vi er til stede og serverer løpende nyheter fra tidlig om morgen til sene kvelden i våre digitale kanaler. De siste ukene, hvor vi alle har måttet leve med korona-pandemien, har vist hvor viktig vi er i folks hverdag. Den digitale trafikken har vært formidabel, sier Steinmoen, som understreker at dette ikke er starten på en rask slutt for papirutgaven.

Korona-krisen har framskyndet endringene, oppgir avisa. 

– Vi har dessverre mistet en betydelig andel av våre annonseinntekter de siste to månedene, og de er viktige for å få finansiere journalistikken. En nedgang i antall utgivelser var på trappende for oss, men korona-krisen gjør at det er viktig å ta grep nå for å videreutvikle Laagendalsposten, sier han. 

Styreleder Øyvind Bladt Hagen mener Laagendalsposten har et veldig godt utgangspunkt for også å lykkes. 

– Laagendalsposten har hatt en sterk digital utvikling, og de er veldig godt rusta for å skape ytterligere digital vekst, sier Bladt Hagen i meldingen. 

Tillitsvalgte og ansatte har vært involvert i denne prosessen og tillitsvalget Mona Sandviken sier frekvenskuttet er nødvendig. 

– Dette skal styrke Laagendalspostens evne til fortsatt å levere relevant, god og kritisk journalistikk. I den svært utfordrende tida med korona-krisen ser vi ekstra godt viktigheten av gode og seriøse nyhetsformidlere også lokalt. En økt satsing digitalt er naturlig i 2020, og helt i tråd med folks lesevaner. Samtidig er papiravisen fortsatt svært viktig for oss, den skal vi ta godt vare på også fremover, sier Mona Sandviken, leder i redaksjonsklubben i Laagendalsposten i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS