Fritt Ord har i bestemt at det skal være fem vinnere av presseprisen for Russland og Øst-Europa.
Fritt Ord har i bestemt at det skal være fem vinnere av presseprisen for Russland og Øst-Europa.

Fem vinnere av Fritt Ords pressepriser for Russland og Øst-Europa

– Situasjonen for pressefriheten i denne regionen er så kritisk, og kandidatene til Free Media Awards er så mange, at Fritt Ord og Zeit Foundation har bestemt at i år skal antallet mottagere utvides fra tre til fem, sier Knut Olav Åmås.

Publisert

Fritt Ords pressepriser for Russland og Øst-Europa - Free Media Awards - er nå klare og går til følgende fem vinnere:

Nettavisene 7x7 og The Insider i Russland, CivilNet i Armenia, journalisten Hafiz Babali fra Aserbajdsjan og magasinet Novoye Vremya i Ukraina.

Prispengene er 15 000 euro hver til vinnerne.

– Situasjonen for pressefriheten i denne regionen er så kritisk, og kandidatene til Free Media Awards er så mange, at Fritt Ord og Zeit Foundation har bestemt at i år skal antallet mottagere utvides fra tre til fem, sier Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås i en pressemelding.

– De fem vinnerne av årets pris er alle modige journalister som jobber iherdig med viktig journalistikk, som avslører korrupsjon, organisert kriminalitet, brudd på menneskerettigheter og maktmisbruk, sier Åmås.

 Knut Olav Åmås.
 Knut Olav Åmås.

Årets priser vil bli delt ut under Free Media Awards Conference, fra 18. til 19. november i Vilnius i Litauen. 

Free Media Awards er blitt delt ut siden 2016, og tildeles «uavhengige og modige medieorganisasjoner fra Russland, Ukraina, Aserbajdsjan, Hviterussland, Georgia eller Armenia».

Juryen til Free Media Awards består av: Ane Tusvik Bonde, Alice Bota, Juri Durkot, Guri Norstrøm, Martin Paulsen og Silvia Stöber.

Powered by Labrador CMS