En 31-åring er i Fredrikstad tingrett dømt for hensynsløs adferd etter å ha sendt sjikanerende meldinger til en journalist.
En 31-åring er i Fredrikstad tingrett dømt for hensynsløs adferd etter å ha sendt sjikanerende meldinger til en journalist.

Kalte journalist hjernedød og en «venstrevridd fitte». Nå er 31-åringen dømt for hensynsløs adferd

«Denne type overtredelser mot journalister må anses for å være særlig alvorlig», skriver tingretten i dommen.

Publisert

Mandag fikk Fredrikstad-mannen dommen i tingretten, som dømte ham til 14 dager betinget fengsel og bot med prøvetid på to år - i tillegg til saksomkostninger.

Tingretten mente han brøt straffeloven paragraf 266 «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred».

Fredrikstad tingrett.
Fredrikstad tingrett.

«Måtte du lide inderlig»

Bakgrunnen for den hensynsløse adferden er at mannen blant annet skal ha kommet med flere sjikanerende tekstmeldinger til en journalist i en riksavis.

31-åringen reagerte kraftig på noe den kvinnelige journalisten hadde skrevet, heter det i dommen.

I en tekstmelding skrev han til journalisten:

'tør du ikke, eller vil du ikke, sitere (NN, anonymisert av redaksjonen), di venstrevridde fitte. Måtte du lide inderlig og vel resten av livet ditt og i syv generasjoner etterpå. Sånne som deg bør ikke ha livets rett', 'Fy faen slike som deg burde vært arkebusert på festningen. Og nei, dette var et ønske, ingen 'trussel' slik dere hjernedøde journalister heltiden tror', 'Jeg håper inderlig, av hele mitt hjerte, at du kommer til å få et smertefullt liv der alle du er glad i, dør' og /eller lignende.

Mannen skal også har truet ansatte i TV- og telefoniselskaper på livet.

Overtredelser mot journalister særlig alvorlig

31-åringen erkjente de faktiske forholdene og følgelig straffeansvaret, noe tingretten trodde ham på.

I alt var det tre forhold som mannen ble dømt for. Tingretten samlet lovbruddene i henhold til straffeloven 79a.

Fredrikstad tingrett skriver i dommen at: 

«Denne type overtredelser mot journalister må anses for å være særlig alvorlig. Journalister har et viktig samfunnsoppdrag, og det må sees på som alvorlig at pressens virksomhet søkes påvirket ved hensynsløs atferd».

Powered by Labrador CMS