Sjefredaktør René Svendsen og Fredriksstad Blad halverer antall ukentlige utgivelser av sin papiravis.

Tre Amedia-aviser kutter i papiravisen - halverer antall utgivelser

– Stadig flere av våre lesere forholder seg ikke lenger til papiravisen, sier sjefredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken oppdateres.

Fra og med 29.september vil Fredriksstad Blads papiravis gå fra å bli gitt ut seks ganger i uken, til tre ukentlige utgivelser.

Det skriver avisen i en artikkel på sine egne nettsider, tirsdag morgen.

Avisen begrunner avgjørelsen med statistikk som blant annet viser at så mange som to av tre av deres abonnenter kun leser avisen på nett. Åtte av ti av avisens papirabonnenter sier at de jevnlig leser avisen på nett.

Sjefredaktør René Svendsen mener papiravisen stadig blir mindre relevant for avisens lesere.

– Stadig flere av våre lesere forholder seg ikke lenger til papiravisen, sier Svendsen og fortsetter:

– Papirutgavene våre har fått færre sider de siste årene, primært fordi annonsevolumet er redusert. Dette har eskalert i koronapandemien.

Samtidig er det også klart at de andre avisene i gamle Østfold fylke, Moss Avis og Sarpsborg Arbeiderblad, også kutter frekvensen i sine utgivelser fra seks til tre dager i uken.

Sarpsborg Arbeiderblads sjefredaktør Bernt Lyngstad tror imidlertid ikke at papiravisen står overfor en snarlig død, selv om frekvensen på antall utgivelser nå skrus ned.

– Vi har tro på at papiravisen er viktig for store lesergrupper – disse har en rett til å få viktig samfunnsinformasjon, og vi har en plikt til å ivareta deres interesser og deres deltakelse i samfunnet, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS