Fredrik V. Sand.
Fredrik V. Sand.

Klassekampens markedssjef slutter: Blir sekretariatsleder for Rødt på Stortinget permanent

Fredrik V. Sand har hatt permisjon fra Klassekampen siden 2017-valget. Nå er han ferdig i avisen.

Publisert

Rødt melder i en pressemelding torsdag at Fredrik V. Sand er fast ansatt som Rødt sekretariatsleder på Stortinget. Dermed slutter han i jobben som markedssjef i Klassekampen.

– Etter Rødts første virkelige nasjonale gjennombrudd i kommunevalget i høst kjente jeg at denne jobben vil jeg være med på videre. De neste årene blir veldig spennende og viktige for Rødt. Nå skal grunnlaget legges for å få inn en stor gruppe stortingsrepresentanter og sikre en ny politisk kurs for landet fra 2021. Samtidig er jeg takknemlig for min tid i Klassekampen og alle de spennende og lærerike oppgavene jeg har fått gleden av så langt, sier Sand i meldingen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er glad ansettelsen.

– Mange har fått øynene opp for Rødt etter at vi kom inn på Stortinget. Når folk sier til meg at Rødt bokser over sin egen vektklasse, så gir de færreste æren til Fredrik og staben han leder. Men uten Fredriks strategiske, politiske egenskaper og hans evne til å bygge et godt lag, hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier Moxnes.

Administrerende direktør Christian Samuelsen i Klassekampen ønsker Sand lykke til videre.

– Fredrik er en usedvanlig dyktig fyr og det var vanskelig å gi slipp på ham da han søkte om permisjon for to år siden. Jeg håpet i det lengste at han skulle komme tilbake til jobben i Klassekampen, men jeg har forståelse for valget han har tatt. Og så er jeg litt stolt over at vi tiltrekker oss så flinke folk i utgangspunktet og at når de først går så går de til viktige, ansvarstunge jobber, sier han.

Fredrik V. Sand ga i 2017 ut boka Den danske suksessen Enhedslisten, om hvordan Rødtssamarbeidspartnere i Danmark gikk fra å være et lite parti til å vokse og bli betydningsfullt.

Tidligere har han vært sentralstyremedlem i Rødt og Rød Ungdom, og ledet Rødtsanalyseutvalg.

Powered by Labrador CMS