IKT-Norge på SXSW:

South by Southwest er godt i gang - vi har hørt på blant andre Ryan Holiday, Peter Thiel og Bernie Sanders

BLOGG: - Hvordan vi bruker internett er en gjennomgående tråd her i Austin, rapporterer Fredrik Syversen og Monica Michelsen.

  • FREDRIK SYVERSEN og MONICA MICHELSEN, IKT-Norge

Dag én her på SXSW ble blant annet brukt til å møte en av internett-bransjens mest spennende profiler, Ryan Holiday, som har gått fra rollen som digital markedsfører for blant annet American Apparel, til å bli prisbelønt forfatter.

Samtalen dreide seg om hans siste bok, som omhandler konspirasjonen knyttet til Peter Thiel, den kjente investoren som fortsatt er en del av Facebook og hans hemmelige operasjon som førte til at bloggnettverket Gawker Media ble lagt ned etter et søksmål av ingen ringere enn Hulk Hogan - som det senere viste seg at Thiel faktisk finansierte.

Holiday gikk inn fra alle sider ved hva som er mulig dersom man har penger og er villig til å bruke de for å «ta igjen» mot nettroll og obskure medier.

Hvordan vi bruker internett er forøvrig en gjennomgående tråd her på SXSW. San Fransisco-baserte Wikimedia avholdt i dag panelsamtalen «Keep the internet international - not internal!». Utgangspunktet for samtalen var hvordan nasjonale domstoler rundt om i verden - også i land med velutviklede demokratier - nå forsøker å styre hvilket innhold som skal være tilgjengelig på nettet. Dette skjer blant annet i land som Frankrike, Østerrike og Canada.

Hva skjer når internett blir nasjonalt og ikke globalt? Mange er nå bekymret for at denne trenden rett og slett truer grunnleggende rettigheter til informasjon og ytringsfrihet.

I tillegg var vi så heldige å få plass på en samtale med Bernie Sanders, der amerikansk politikk og hva som gikk galt ved forrige presidentvalg - og ikke minst hva som må endres for at de progressive (les: Demokratene) skal få flertall i kongressen. Bernie brukte mye tid på å forklare at USA egentlig ikke er så konservativt, men de som bruker stemmeretten er det.

Han understreket dessuten viktigheten av at alle amerikanere nå har et ansvar for å være aktive i politikk, og ikke overlate alt til politikerne. Dette er kanskje noe å tenke på også i norsk kontekst?

 

Powered by Labrador CMS