Pressepodden

Mange ser til NRKs Fredrik Solvang for å få svar under koronakrisen: – Jeg er lei meg for at folk ble skremt

Den erfarne NRK-programlederen snakker ut i Pressepodden om den omstridte koronasendingen, motstanden, hans journalistiske metode - og hva han vil oppnå med NRK Debatten.

Publisert

Midt i den verste epidemien som har rammet landet i nyere tid, står programleder Fredrik Solvang i NRK i beste sendetid og forsøker å gi publikum svar på en rekke spørsmål om koronakrisen.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Stilen hans er både applaudert, kritisert og diskutert - og særlig de siste ukene, hvor alt har handlet om virusutbruddet.

Blant annet har programlederen fått mye motstand for sendingen tirsdag 17. mars, der han intervjuet lege og forsker Gunhild Alvik Nyborg som kom med sterk kritikk mot håndteringen av koronaviruset fra norske myndigheter.

– Overordnet er jeg lei meg for at folk ble skremt. Jeg forstår de reaksjonene som kom og jeg er enig i en del av dem. Jeg har mest behov for å kunne konstatere at det ble en omstridt sending og at vi gjorde noen feil, men samtidig angrer jeg ikke på at vi gjorde det, sier han i Pressepodden fra Medier24.

Vi intervjuet den erfarne debattlederen i en park ved Majorstua i Oslo, der vi snakker om alt fra koronakrisen spesifikt, til hans metode som journalist, motstand og kritikk - men også hvordan jobber med debattsendingene.

Solvang sier han ønsker fokus på selve debatten, men at det selvfølgelig også kommer mange tilbakemeldinger rett til ham - fra et publikum som nå er blitt vant til å få ham rett hjemme i stua. Og det genererer også en del tilbakemeldinger - fra begge ender av skalen.

– Jeg får ubehagelige meldinger hver dag, men folk tror fordi du er på TV, så er du bare en figur, men sånn fungerer det ikke.

Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Powered by Labrador CMS