Programleder Fredrik Solvang kan igjen smile på sosiale medier.
Programleder Fredrik Solvang kan igjen smile på sosiale medier.

Fredrik Solvang er tilbake på Instagram etter hackingen: – Noen ganske nervepirrende døgn

NRK-profilen har fått tilbake kontrollen på sin egen Instagram-konto.

Publisert

NRK-profilen Fredrik Solvang har fått tilbake kontrollen på sin Instagram-konto, etter at kontoen han ble hacket i forrige uke.

– Etter noen ganske nervepirrende døgn, har jeg fått IG-kontoen min tilbake fra noen temmelig ondskapsfulle hackere i Tyrkia. Jeg kan ikke få takket et proft apparat i NRK og Facebook Norge nok, skriver Solvang på kontoen.

– I dagsavis har hackerne klart å stanse alle forsøk på få stengt dem ute, det har vært som en lite morsom katt og mus-lek. Så vær så snill, beskytt deg mot dem som har dårlige hensikter, skriver Debatten-programlederen.

Solvang fortalte til Medier24 før helgen at kontoen hans ble overtatt av utenforstående da han skulle legge seg natt til fredag.

Solvang fikk en melding i Instagram-innboksen om at ett av innleggene hans var blitt rapportert, og at han måtte klikke på en lenke for å hindre kontoen i å bli sperret.

– Vanligvis er jeg skeptisk til slike henvendelser, men denne meldingen var så troverdig og jeg var kanskje litt for trøtt. Jeg klikket derfor på lenken, fortalte Solvang til Medier24 sist fredag.

Det skulle han ikke ha gjort, for etter det gikk hackingen slag i slag.

Nå advarer han andre mot å havne i samme situasjon.

– Jeg vil benytte anledningen til å be alle SIKRE e-posten sin, SLÅ PÅ TO-TRINNSVERIFISERING umiddelbart samt ALDRI klikke på lenker fra noen som utgir seg fra å være Instagram eller Facebook, skriver Solvang tirsdag.

Han beklager også til alle som har mottatt såkalte phishing-forsøk fra hans konto, mens den var under andres kontroll.

Programleder Fredrik Solvang bruker sosiale medier flittig i sin promotering av Debatten.
Programleder Fredrik Solvang bruker sosiale medier flittig i sin promotering av Debatten.
Powered by Labrador CMS