Pressepodden

Fredrik Skavlan: – Den vanligste fallgruven for journalister er at de skal vise hvor flinke de er. Du må tørre å drite deg ut

Talkshow-kongen deler sine beste tips om intervjuteknikk, og forteller hvordan koronapandemien har tvunget frem tekniske nyvinninger i programmet.

Publisert

Fredrik Skavlan leder fortsatt Skandinavias største talkshow, selv om han nå når ut til færre norske TV-seere på TV 2 enn han gjorde på NRK 1.

Denne høsten er programmet tilbake på skjermen, med en nytenkende og koronatilpasset teknisk løsning. 

Denne nyvinningen forteller Skavlan om i den siste episoden av Pressenpodden fra Medier24, der han også deler noen tanker og råd om intervjuteknikk.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Grunnen til at jeg føler selv at jeg blir bedre og bedre, er at jeg har gjort masse feil, sier han åpenhjertig.

– Den vanligste fallgruven for journalister er at de skal vise hvor flinke de er. Man må tørre å drite seg ut, og tørre å stille et dumt spørsmål. Det er kun én ting som gjelder, og det er å få kontakt, sier Skavlan.

Han forteller at han har et klart mål foran et intervju:

– Den beste teknikken for meg har vært å opparbeide en genuin interesse. Det er nesten ikke til å tro hvor uinteresserte mange journalister er i stoffet sitt. Men de tror selv de har en teknikk som gjør at de virker interessert, sier Skavlan med et smil.

Skavlan snakker også om hvordan overgangen fra NRK til TV 2 egentlig har vært, hvorfor teatersport er viktig for hans egen journalistikk - og forskjellen på både journalistikken og ordskiftet i Sverige og Norge.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
Powered by Labrador CMS