Åkesson og Skavlan i studio onsdag.
Åkesson og Skavlan i studio onsdag.

– Vi antar at det kommer ulike reaksjoner, sier TV 2. Fredag gjester Jimmie Åkesson Skavlan-premieren 

Sist Åkesson var gjest hos Skavlan fikk NRK over 2800 klager. TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier de er forberedt på reaksjoner. 

Publisert

Fredag har Fredrik Skavlan premiere på sitt talkshow på TV 2, og har har invitert noen særs aktuelle gjester til sitt først program på kanalen, ifølge en pressemelding. 

Rett etter det svenske valget kommer Jimmie Åkesson og hans samboer Louise Erixon til studio for å være med i Skavlans nye talkshow. 

Over 2800 klager sist

Da Åkesson gjestet Skavlan i 2015 fikk NRK rekordmange klager, som blant annet rettet seg mot at Skavlan hadde behandlet Åkesson dårlig. 

Kringkastingsrådet kunne selv opplyse NRK om at det da kom inn 2855 klager på intervjuet med Åkesson. Skavlan selv så ikke behov for å beklage egen oppførsel.

Karianne Solbrække er nyhetsredaktør i TV 2, og var til stede under gårsdagens innspilling av Skavlan-programmet med Åkesson. Hun sier hun mener det er naturlig å invitere SD-lederen, men sier at TV 2 uansett er forberedt på at det kan komme reaksjoner. 

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække, her  i TV2s nye studio i Media City Bergen. 
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække, her  i TV2s nye studio i Media City Bergen. 

– Det er vanskelig for meg å forutsi hva norske seere vil tenke om dette intervjuet, men jeg vil anta at det kommer forskjellige typer reaksjoner. Vi er forberedt på å ta imot disse reaksjonene. Folk må bare ta kontakt med oss, helst skriftlig, om det er noe de reagere på, sier Solbrække til Medier24. 

Hun sier at Åkesson er en svært aktuell gjest, sett i lys av det svenske valget, og at det derfor er naturlig å ta han inn i et lengre dybdeformat, som Skavlan gir muligheten til. 

– Jeg tror at det er en nysgjerrighet på Åkesson, også blant norske seere. Med det bakteppet som det svenske valget gir, og når han er så omstridt som han er, så har det vært et ønske om at vi tar han inn i Skavlan og prøver å finne ut hva han egentlig står for. Det ønsket kommer også fra TV 2 sin side, sier hun. 

– Som å begynne på nytt

I tillegg kommer Mikael Persbrandt, Eurovision-programleder Petra Mede og bryter Stig-André Berge. 

Da Medier24 møtte Skavlan tidligere i høst, sa han at han følte det å ha premiere på TV 2 nærmest var som å begynne på nytt. 

– For det er noe du ikke får gratis på TV2. For eksempel får du ikke alle seerne fra Nytt på nytt gratis, men du får noen nye utfordringer, sa han til Medier24 da.  

Solbrække forteller at TV 2 også har høye forventninger til Skavlan-premieren på kanalen. 

– Vi er veldig spent på å få Skavlan til TV 2, og da jeg så innspillingen i går ble jeg enda mer stolt og glad. Det er en fantastisk redaksjon og gode gjester i studio. Vi håper og tror på gode seertall på fredag, men er forberedt på det meste, sier hun. 

Powered by Labrador CMS